Žar, sač, golaž

Guli

Pripravnik
6. avg 2007
146
3
18
Pozdravljeni!

Kje v sloveniji bi se dalo kupiti kaj podobnega:

grill-barcelona-kynast.jpg


Mogoče malo večjo zadevo da bi bilo uporabno tudi za sač...
Ima tak grill kakšno posebno ime?

Hvala.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
26.060
-8.773
113
Gugalnica?
Tole zna biti zanimivo obračati meso, ko se ti vse guga naokoli
grin1.gif
 

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
975
174
43
Na "gugalnici" lahko začneš peči od trenutka, ko zakuriš. Ni treba čakat na oglje...
 

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
žarili smo že na takem roštilju.
vse ok sam ta peezdarija za dvig in premik mreže je čisti višek
razen če nisi "začetnik" pa se ti vse žge ;-)

btw kaj je to sač?
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Sač je bosanska peka.

Men je tole kar kul koncept. Seveda bi to mel če bi imel stalen prostor. Zgleda kot kvaliteten kos opreme......predvidevam da je spodaj lito železo in zgoraj vse kakovosten rostfraj. Dvižna rešetka je klasika npr. v Toskani(ni pa viseča). Dal bi si naredit edino še pokrov ki bi sedel nekje na notranjo stran in bi takoj lahko koristil kot podpeko.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Ja pa sej če tko pogledaš, ko obrneš se mal ziba. Mal drgač...mogoče še bolj enakomerno spečen, za probat bi blo.
 

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Tota stvar, ko je na sliki, sm včere vidu v mb-ju, mislim da obi (al pa kera od baubau trgovin).

Drugač pa sač, tak ko jz zastopim, je to ko "izpod peke".
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
sač ma nogce pa tak pokrov ki sede čez posodo. izpod peke je pa tista posoda k se zakople v žerjavco. Črepnja je slovenska glinena izvedba, podpeko lahk vidiš v Istri, sač v Bosni.....tko nekak. Kot sem prej reku tole zadevco bi se z enim pokrovom dal prerihtat tud za podpeko.
 

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.586
1.119
113
Titograd
Čakaj malo, sač in izpod peke je ista zadeva.... sač se zakoplje v žerjavico in tako pripravljeni jedi rečemo "izpod peke"
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Iz bosne mamo pri nas taksnega s trinogim podstavkom kake 20 cm visokim. Posoda za peko je tanjša tolčena in pokrov je tak masiven s posebnim robom, da na njega lahko naložiš žerjavico in se ne skotali dol. Spodaj pustiš tudi nekaj žerjavice samo ne sme bit prevroče. Peka kot jih poznam je pa full težja iz litega železa, kot en zvon s katerim pokriješ posodo in vse skup zasuješ. A mislva isto?
 

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Celo poletje ob magistralkah okoli Balatona - pojdi na en vikend izlet in si izberi po zelji!
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.430
3.812
113
davorinm.wordpress.com
Če smem izkoristiti temo. Fotr išče eno zadevo, pa jo ne najde, jaz pa tudi ne.

Včasih je imel električni ražnjič/nabodalo...na baterijo. Ne vem kako bi drugače rekel. Malo večje od klasičnega ražnjiča, lahko gor celo kuro nabodeš. V ročaj daš 1 - 2 debeli bateriji in ti obrača zadevo sem ter tja, da se enakomerno zapeče. To je nabavil kar nekaj let nazaj v Švici..., sem bil ziher, da bom našel podobno zadevo na internetu, samo niti ne vem pod kaj iskat, oz. ne najdem nič. Ima morda kdo kakšno idejo, kje to nabaviti?

Dodatno me zanima kje nabaviti tiste prave glinene posodice za prebranac zapečt?

Hvala.
 
Nazadnje urejeno: