Citat:
Uporabnik jello pravi:
ksz, upam da ni preveč offtopic. s čim čistite te plošče. Imel sem eno rebrasto od gorenca, ki se po nekaj letih ni dala več očistit, zato sem potem pekel na ravni plošči (tisti kao za ribe), tudi od gorenca, pa je bilo nekaj časa ok, zdaj pečem na njej samo še kostanj in koruzo, za ostalo je "presvinjska". Lani sem potem kupil novo rebrasto (pazi, že tretja), trikrat spekel gor, jo čistil in mazal z oljem kot piše v navodilih, ko sem četrtič pekel je bilo meso črno še preden se je popeklo po robovih.
Zadnje leto pečem na ponaredku webra (vem da je to altergreh, ampak meni peče super), če mi uspe ugotovit kako čistit ploščo da je po nekaj uporabah še vedno "apetitlih" bom mogoče še kdaj kaj spekel gor. Hvala za uporabne nasvete.
A gorenc ima zdaj že kak drug sistem al je še vedno tako da greje samo tam kjer direktno kuri plin, na ostalem delu plošče pa bolj za en drek?