Zaprtje trgovine - HOPE NOT!

KninskiKonj

Zelenc'
14. mar 2013
1
0
1
Zdravo!

Sem lastnik manjše trgovine v nižjem delu Gorejske, in imam velik problem. Trgovina ne teče, enostavno ne znese, da preživim ob tako majhnem prometu. Z večjimi trgovci ne morem tekmovat, ker imajo prenizke cene, in ker toliko malo zaslužim si ne morem niti več privoščit za oglaševanje, ki pa v bistvu tako ali tako ni delovalo. Prodajam belo tehniko, predvsem male gospodinjske aparate in me resnično čudi kako to da ni nobenega prometa. Ima kdo morda podobne izkušnje ali je v podobni situaciji, da bi mi lahko podal kaki dober nasvet ali pa da se skupaj spustiva v boj z mlini na veter. Zelo bom hvaležen za kakršen koli odziv.

Najlepša hvala.

Miro

22. jul 2007
13.439
1.679
113
124
zgleduj se po oskar velikem
wink-1.gif

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Niso glih rožnati časi za belo tehniko. Žal je vedno manj ljudi, ki bi menjalo štedilnike in pralne stroje če star deluje.

Me je pa zelo naš lokalni prodajalec presenetil, ko mi je crknil pralni stroj. Imel je res celoten paket od prodaje do dostave in montaže. Ampak ne v stilu GA ali Big benga. GA dostavi po poštarju pa se j..i po štengah, Big bang pa pride ko majo furo (sploh po manjših krajih). Pri našem lokalcu sem prišel v trgovino incena je bila višjo kot pri GA ampak ko sem pisal pin v pos terminal se je pomivalc že nalagal v kombi (pa ne razstavni ampak iz skladišča). Mojster se je peljal do bloka dobesedno za menoj. Odvoz starega brez vprašanja še pri montaži je on popucal svinjarijo, ki se je nabrala za starim strojem. Res storitev v piko.
Tako, da večina starejših pri nas raje zbere za razliko in res dobiš zraven še storitev in ne le prodajo. So pa delal na podobi firme že kar dolgo.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Vem kako ti je, iz prve roke, sicer druga branža....štala je povsod, tako slabo kot je še ni bilo...ni pa še zadeva dno....enostavno se zadeva ne obrača....eno stisko iz BTC-ja poznam celo tako, da je lastnica oz. najemnica že pomislila da se bo fentala....najemnine nabite, stroški ogromni, za vsak cent ti že blokirajo račune,.....folka pa nikjer. Moje osebno mnenje....vse bo šlo v 3PM.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.700
3.305
113
Seveda, zato ker narod enostavno nima denarja. Tisti, ki so si ga nagrabili kupujejo v tujini, srednji sloj se je zaprl v trgovske centre, nižji pa nima niti za preživetje. Mi ko kupimo kakšno belo tehniko jo kupimo pri lokalnem trgovcu v vasi, pripelje na dom, zraven je pa še električar in serviser če gre kaj narobe, drugače se ukvarja tudi z hišnimi instalacijami tako, da ima nekaj za dodatni zaslužek, le od trgovine težko verjamem, da bi preživel.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Svoje so pa naredili še mediji s stalnim nabijanjem vsake 5 minut o padcu indeksa za 0.0000000000002 odstotne točke. Že 5 let ne znajo nabijat drugega, tud to se pozna pri folku da je malo bolj previden pri zapravljanju kot prej.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.447
425
83
Zapri.

Slovenci se po mojih opažanjih preveč bojimo propada, kar je narobe. V tvojem primeru niti ne bi šlo za propad (stečaj) v pravem pomenu besede, ampak zgolj za prenehanje poslovanja. Ker češ da je vsak, ki mu ni uspelo, stigmatiziran in označen za nesposobneža.

Narobe! Večkrat si poizkusil in četudi ti ni zneslo, več izkušenj in znanj si si pridobil. In to šteje. Seveda se ne smeš čustveno preveč navezat na podjetje, kar verjamem da je težko, ampak ko gledam podjetnike, ki se svojega nekoč solidnega posla oklepajo kot pijanec plota in nanj gledajo kot na punčico svojega očesa, zraven pa bi več imeli od nadomestila za brezposelne, si mislim - ko ne gre, zapri, poizkusi kaj novega. In se ne oziraj na gostilniške čenče, češ "glej ga nesposobenža, je že propadel".

Kar se tvojega konkretnega posla tiče nimam izkušenj, lahko pa ti povem moja razmišljanja z vidika potencialne stranke - če bi kupoval kuhinjo, bi poiskal nekoga s full service ponudbo (mizar + oprema + aparati), ti verjetno tega nimaš, torej odpadeš. Če pa bi kupoval posamezen kos bele tehnike, ga pa kupim tam, kjer je ceneje. In v precej primerih je to čez severno mejo, kjer gladko posekajo mimovrste&co, slednji pa verjetno tebe?

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Opiši malo kako poteka tvoje poslovanje, kaj so tvoje prednosti, kakšne cene imaš, od kje dobavljaš robo, kje reklamiraš,... Imaš spletno prodajo?

Ker, če hočeš kak nasvet, moraš povedati kaj zdaj počneš, da bo kdo mogoče v trenutnem poslovanju opazil kako ozko grlo in mogoče predlagal izboljšave.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Po mojem je največji problem v spletni prodaji oz ker je vrjetno nimaš?
Sedaj že vsaka stara mama ve, da zna vnuk ali sin mal po googlat in najde ceneje.

Če gledam moje stare kak oni kupujejo. Bela tehnika se kupi, ko stara ckrne. Mikser je bil recimo 20let pr bajti;) Štedilnik je še na plin, in dokler bo delal, ne bo šel ven.
Zadnja invsticija so bli: hladilnik, tv, "multipraktik". Hladilnik in "multipraktik" sta šla po lokalnih trgovinah (hladilnik ima tudi že par let, še nista bla navajena na goole), tv sem že jst mogu po googlat. Vzela sta tam, kjer je blo najcenej. Seveda se je vse to menjalo, ko je staro ckrnlo. Foter je zlo samosvoj mojster, tko da dodatnih storitev noče:)

Pr tašči morem pa vse jst po googlat in pol zmontirat:)

Mladi pa itak samo še googlamo. Prodajalcem niti več ne vrjamemo, ker smo se iz izkušenj naučil, da nimajo pojma. Seveda so svetle izjeme!!
Dodatno storitev kot je nekdo že omenil (dostava, montaža, odnos...) je treba res naveliko napisat v fizični in spletni trgovini. Če tega ni, si za mene isti kot recimo mimovrste, ki samo preko poštarja pošlje. Seveda bom kupil pri cenejšem oz kater bo imel daljšo garancijo;)

spomnil sem se, da obstaja neka slovenska mreža takih malih trgovin in pošiljajo papirnate oglase na dom. si privatnik, vednar si v njihovi mreži. Predvidevam, da zato dobiš nižjo nabavno vrednost, personaliziran katalog za v kaselc?
hmm, se mi zdi da je tole http://www.belaplus.si/

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Po mojem je največji problem v spletni prodaji oz ker je vrjetno nimaš?
Sedaj že vsaka stara mama ve, da zna vnuk ali sin mal po googlat in najde ceneje.

Če gledam moje stare kak oni kupujejo. Bela tehnika se kupi, ko stara ckrne. Mikser je bil recimo 20let pr bajti;) Štedilnik je še na plin, in dokler bo delal, ne bo šel ven.
Zadnja invsticija so bli: hladilnik, tv, "multipraktik". Hladilnik in "multipraktik" sta šla po lokalnih trgovinah (hladilnik ima tudi že par let, še nista bla navajena na goole), tv sem že jst mogu po googlat. Vzela sta tam, kjer je blo najcenej. Seveda se je vse to menjalo, ko je staro ckrnlo. Foter je zlo samosvoj mojster, tko da dodatnih storitev noče:)

Pr tašči morem pa vse jst po googlat in pol zmontirat:)

Mladi pa itak samo še googlamo. Prodajalcem niti več ne vrjamemo, ker smo se iz izkušenj naučil, da nimajo pojma. Seveda so svetle izjeme!!
Dodatno storitev kot je nekdo že omenil (dostava, montaža, odnos...) je treba res naveliko napisat v fizični in spletni trgovini. Če tega ni, si za mene isti kot recimo mimovrste, ki samo preko poštarja pošlje. Seveda bom kupil pri cenejšem oz kater bo imel daljšo garancijo;)

spomnil sem se, da obstaja neka slovenska mreža takih malih trgovin in pošiljajo papirnate oglase na dom. si privatnik, vednar si v njihovi mreži. Predvidevam, da zato dobiš nižjo nabavno vrednost, personaliziran katalog za v kaselc?
hmm, se mi zdi da je tole http://www.belaplus.si/

A štedilnik na plin sploh lahko toliko crkne, da ga moraš zamenjat?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Ma ne da crkne, možno je da se zjb kak ventil, cev za zamenjat, ročke se polomjo, un k za vžig crkne itd..

Ponavad se pa res menja ko kuhnjo menjaš, prej ne..

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Kaj je narobe ? 14 dni sem čakal na artikel, ki sem ga v njihovi spletni trgovini našel najugodneje. Nato je sledil klic na njihovo telefonsko, kjer mi gospod omeni, da bo že prišel saj naj bi ga poslali. Čez tri dni še vedni nič. Po ponovnem klicu mi poskuša razložit da imajo težave z dobaviteljem in mi ponuja 30% dražji konkurenčn mašin. Seveda ga nisem vzel, saj sem naročil dotičnega. Naj omenim , da je bil rok dobave v spletni trgovini 3 dni. Aparat je bil za darilo, vendar nas je rojstni dan prehitel :) vglavnem mene ne vidijo več.

Lp m.

danielt

Fizikalc
3. jun 2008
1.062
18
38
Če ne gre ne gre, narod nima denarja. Probaj z Belo plus ..... sam ne pričakuj čudežev ....