Zaprtje d.o.o.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Ali obstaja kakšna institucija, zavod, svetovalni center kamor bi se lahko obrnil s svojim rahlo "kompleksnim" vprašanjem glede zaprtja d.o.o. ki je pisan name kot lastnika?
Direktor je družinski član kateremu sem pred leti naredil uslugo, danes pa sumim, da posli niso preveč čisti. Zdaj bi pa rad ta d.o.o. zaprl pri čemer mi direktor nagaja oziroma ignorira moje zahteve po zaprtju, bojim se da bo sredstva prenesel na drugo firmo, meni bodo pa ostali dolgovi (na tipičen SCT tajkunski način).

D.o.o. bi rad zaprl brez posledic zase, rabim več informacij pa ne vem kam naj se še obrnem. Pravna pomoč na sodišču, notar in računovodja so mi dali zelo ležerne informacije.

Dobrota je sirota.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.957
6.987
113
Pomoje kaj drugega, kot odvetnik, ne bo prineslo želenih informacij.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Lastniki lahko direktorja odstranite. Kakšna večina je potrebna za sklepe družbe (to je pač eden izmed sklepov) je specificirano v družbeniški pogodbi - ponavadi več kot polovica. Če si edini lastnik to sploh ne more biti težava. To naredi čim prej in ti direktor ne more več škodovati. To ne pomeni, da s tem, ko ga razrešiš z mesta direktorja oseba ni več zaposlena v podjetju - omejiš le pooblastila in lahko tudi dostop do dokumentacije/arhivov - katere lahko pregledaš in mu morda dokažeš škodljivo delovanje - kar je potem lahko razlog za odpoved delovnega razmerja (bodi pazljiv pri postopku).

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Sama odstavitev direktorja ni problem. Problem je njegova zapuščina morebitnih dolgov.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Sama odstavitev direktorja ni problem. Problem je njegova zapuščina morebitnih dolgov.

Ja... začne se z zamenjavo vodstva. Naslednji korak predlagam, da je revizija stanja in poslovanja v njegovem "mandatu". Na osnovi tega se odločaš kako naprej... lahko stečaj (dolgovi ,katerih se ne da kriti), nadaljevanje poslovanja, ...

A ni vedno enostavno (npr. nepremišnine, zastava osebn. premoženja, ipd.). Tako, da... začni s prvim korakom potem pa premišljeno naprej.

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Po pravici, sam sem največ informacij kar se tiče pravnih/poslovnih težav dobil kar tukaj.

lp Avi

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Kaj pa cena za svetovanje?

Placevanje visokih stroskov za nekaj od cesar nisi imel nič je ...boleče. Ajd če je to 100e potem to še riskiraš, sam da se resis tega. Cim pa dajes za to lep del svoje place je pa za zjokat