Zapravljanje zdravstvenega denarja?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Na tem naslovu sem naročil družinsko (skupinsko) naročilo kartic za zdravstvene listine za tujino:

https://www.zzzs.si/zzzs/konv/konv.nsf/Obrazec1?OpenForm

Torej, naštel sem številke zavarovanj in napisal, da naj pošljejo na moje ime in naslov. Danes smo po pošti dobili tri listine, vsaka v svoji kuverti (skupaj 3), vse tri na moje ime in naslov, po vsej verjetnosti, vsaka kuverta s svojo poštnino:

Je potrebno tako zapravljanje našega denarja za poštnino ali je dejansko potrebno, da se pošilja na tak način?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Tu gre verjetno za avtomatičen štanc in basanje v kuverto. Pač ceneje je kot pa da bi morali kupit nov stroj ali pa SW ki zna nametat 3 kartice v eno kuverto!
tongue-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
kaj pa je to:
Konvencijska potrdila, ki bodo izdana na podlagi enkratnega naročila za več oseb hkrati, pa bodo poslana v eni pisemski ovojnici na naslov, ki ga naročnik navede v naročilu.

ah vidim za BOSNO

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja mene tud zanima kakšne stroške predstavlja ptt v takih velikih organizacijah... razni telekomi, simobili, elektro, rtvslo, itn...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
še nekaj ko smo že ti, razna dodatna turistična zavarovanja so potemtakem nesmiselna (kar se zdravja tiče),če grem 14 dni na lepo našo po novem? :D

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.348
113
za šankom
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
še nekaj ko smo že ti, razna dodatna turistična zavarovanja so potemtakem nesmiselna (kar se zdravja tiče),če grem 14 dni na lepo našo po novem? :D

dotično zavarovanje velja le za nujno zdravljenje

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Isto sem par dni nazaj napisal da trosijo denar ker vsako leto posiljajo novo kartico za tekoce leto, ko bi jih bilo pa lazje podaljsevati recimo na avtomatih kot je bilo to vcasih, ali pa nalepke itd

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Isto sem par dni nazaj napisal da trosijo denar ker vsako leto posiljajo novo kartico za tekoce leto, ko bi jih bilo pa lazje podaljsevati recimo na avtomatih kot je bilo to vcasih, ali pa nalepke itd

Te kartice so še iz časov avtomatov. Takrat so veljale mislim da le 3 mesece, zdaj 1 leto.
Z nalepkami pa bi verjetno bil podoben problem kot pri študentskih nalepkah.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.487
455
83
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Torej, naštel sem številke zavarovanj in napisal, da naj pošljejo na moje ime in naslov. Danes smo po pošti dobili tri listine, vsaka v svoji kuverti (skupaj 3), vse tri na moje ime in naslov, po vsej verjetnosti, vsaka kuverta s svojo poštnino:

Vidiš, če bi naročil še potrdilo za Bosno, bi dobil 6 kuvert
bonk.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Evropska kartica je vredna za en drek, ko jo resnično potrebuješ. Do zdaj so se ločena zavarovanja za tujino še vedno izkazala za najboljšo rešitev.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.537
113
No, prvi rezultati večmesečnega usklajevanja se že kažejo. Prihranki bodo "enormni":

ZZZS uvaja nepotrebne nove recepte?

Kot poudarja Damjan Kos, večina sprememb ne bo imela nobenih finančnih posledic, listina Reverz za medicinski pripomoček pa bo postopke celo pocenila, saj ne bo več predtiskana, ampak bo dostopna v obliki računalniškega izpiska, kar naj bi dobaviteljem medicinskih pripomočkov prineslo prihranek 266,10 evra na leto.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.296
7.063
113
pri taščici
Da pa je nekdo naredil „formular” za ta računalniški izpis je pa stalo nekaj 10 tisočakov saj so za to najeli svetovalno podjetje ki je najelo IT podjetje, to pa nekega študenta da je ta formular naredil med malco.

Predvidevam, ne bi bilo prvič tako varčevanje pri nas.