Zaposlitev tujina

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Hvala, tole, da oni uredijo bivanje itd., mi ni jasno. Je pa zgleda Nemčiji kar sila, Merklca je dobro zaj=ebala, namesto, da bi dala boljše pogoje Evropejcem, je odprla vrata "tem", ki ne znajo nič in ima država zdaj veliko večje stroške, kot bi jih imela, če bi za par sto eur dvignila plače tujcem, da bi bila Nemčija bolj zanimiva. Se vidi, da je stara žid.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Kolikor vem tuja podjetja tudi v pomurju novačijo za delavci, so kar precej agresivni in kolikor vidi jim uspeva zaposliti naše brezposelne.Koliko je zanimiva tujina? Z plačo ki jo tam dobiš lahko tam živiš če se odrečeš bivanja v sloveniji torej se odseliš iz Slovenije ter davčno odjaviš v kolikor potuješ sem ter tja gre za vse znane primere dvojnega obdavčevanja in še mnogo drugih zadev.
Velja premisliti kako in kaj ker davkarija je neusmiljena pobere ti vse kar lahko-slovenska seveda--
Poznam nekaj ljudi ki so se odrekli bivanja v Sloveniji in živijo v tujini ter tako izognili dvojnemu obdavčenju, ni lahko vendarle pa pristojno živijo in so se uspešno prilagodili tujini.

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Dvojnemu? A ni tako, da Slo pobere samo razliko med npr. nemško in našo?

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Saj je svet velik, ni važno kje si ustvariš svojo bodočnost važno je da dostojno preživiš odmerjen čas na tej zemlji, kako so po vojni šli ljudje po svetu da so lahko doma preživeli otroci se še mnogo kdo spominja, življenje šolanim ljudem se pa dandanes tujina krepko obrestuje glede boljšega življenja, če me razumeš.

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
V cakalnici sem poslusal par, star okoli 75 let, govorila sta z eno 40 letnico, ki se vozi v Graz delat...sta rekla, pojdite v Nemcijo, nama je zal, da sva prisla nazaj. Tam je vse veliko veliko lazje
smile-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Zaenkrat tipam, mi pa kolega,ki gor živi 1 leto in dela, pomaga. Pa še jezik zna na nivoju B2...Hehe.
Drugi mesec grem gor za 1 teden, Tirolska, blizu Vorgla.