Zaposlitev bosanskega državljana

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Živjo,
prosil bi nekoga, Z IZKUŠNJAMI, če mi lahko napiše postopek kakšne so možnosti zaposlitve bosanskega državljana v Sloveniji.
Kako poteka postopek od A-Ž, kakšne so pasti?

Ideja je taka, zguljena in sicer: iz bosne bi povlekel v slovenijo par fantov, ki bi zame delali razna kovinarska dela.
Ali lahko tako zadevo časovno realiziraš vmes med redno službo?

Zanima me kako jim urediš dokumente, da zate začasno delajo, ko bi se naprimer projekt iztekel, čez 1 leto ali 2,3, bi pač pogodbo prekinili, oziroma jo nebi podaljšali...Jaz bi imel cenejšo delovno silo 1 leto, oni pa bi si nabrali nekaj denarja in izkušenj...win win.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Morda malce brca mimo, ampak verjetno bi ti zaposlitvene agencije znale pomagat. Ne vem sicer koliko poberejo, ampak zna biti, da ti bo prihranilo ogromno časa in živcev.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Za info...zaposlitvene agencija računajo nekje od 2000 pa gor. Res je, da prihranijo veliko časa in živcev, tako da je odvisno od posameznika, če se mu to splača ali ne.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
V ljubljani imaš firmo v centru ledine (to je pri železniški) ki se ukvarja z tem, tako da mislim da če greš tja boš dobil hitro delavce. Ali pa vsaj odgovorew iz prve roke
wink-1.gif
sploh pa mislim da je sedaj kar nekaj tujcev prostih ker so v revozu in podobnih firmah odpovedi dobili.

LP

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
mislim da fante ni tak problem dobit, ker sem dal oglas v bosni, pa se mi je takoj prjavlo 20 kosov.
V bistvu me je bolj zanimalo postopek, oziroma, če se to sploh splača, napram delavcev iz Revoza, kot je omenil nekdo prej.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Saj ti pravim da imaš v tistem centrufirmo ki se z tem ukvarja in imajo delavce že na "lagerju" samo še zaposliš jih. Verjetno, zakaj nebi tam vprašal kjer se s tem ukvarjajo, kot da tukaj 10 ljudi po svoje bluzi.

LP

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.153
113
Za začetek poglej tu:
Zaposlovanje tujcev

Sam postopek sicer ni kompliciran, le na Zavodu za zaposlovanje moraš paziti, da birokratom prineseš dovolj velik kup papirja in da so priložena vsa zahtevana dokazila.

Lahko uporabiš tudi podjetja, ki se s tem ukvarjajo ( Konto d.o.o., ...).

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Moje mišlenje je da smo sedaj v takih časih ko bi lahko zaposlil državljana Slovenije za enak denar kot Bosanskega državljana pa še mirno bi spal ker bi vedel da ti ne bo pobegnil čez noč kam proti Španiji, poleg tega bi pa sodržavljana spravil do kruha saj imamo res nekaj krize sedaj. No ravno zaradi krize mislim da je marsikdo pripravljen delati tudi za nekaj manj denarja samo da bo kaj zaslužil in da mu bi tekla delavna doba (še posebej tisti ki so kake 2 leti pred penzijo bi ti bili hvaležni do konca življenje).

Torej povzetek. Po moje se ne splača ker ne boš nevem kaj prihranil in naredil boš "sosedu" velikansko uslugo ker bo imel za kruh in mleko.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.028
113
No dej, pol pa ti pomagaj zaposlit sodržavljana in mi pripelji delavce ki bodo delali zame. Podatke maš pa v rubriki zaposlitev.

Pa da vidimo koliko cenjenih sodržavlajnov bi res delalo.

lp

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
Citat:
Uporabnik Katunga pravi:
mislim da fante ni tak problem dobit, ker sem dal oglas v bosni, pa se mi je takoj prjavlo 20 kosov .
V bistvu me je bolj zanimalo postopek, oziroma, če se to sploh splača, napram delavcev iz Revoza, kot je omenil nekdo prej.

kosov?
confused-1.gif

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
ponavadi se tudi delodajalci do njih tako obnašajo kot da so "kosi"
smirk-1.gif

primer iz gradbenega podjetja (vegrad?) ko delajo 240ur na mesec za 340€