Zamrzovanje zunanje enote pri klimi

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Imam split klimo Carrier,opazam da mi je v zadnjih dneh veckrat naredila led na zunanji enoti predvsem v vogalih,sosed ima enak aparat le eno stevilko vecji pa mu se nikoli ni zamrznilo,ali je to znak za alarm ??? Cital sem ze da je nekoliko ledu v zelo hladnih dneh normalno,vendar se cudim dejstvu da sosedu ne zamrzuje ,pa tudi meni ni se nikoli niti lansko zimo,ki pa sicer ni bila tako hladna kot letosnja,ko tudi tu na s.primorskem gre 5-6 pod niclo.

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
sej ko je potrebno se klima ustavi in odtali zunanjo enoto.potem pa laufa naprej.cca 5 minut traja to pri moji toshibi.ko je bilo -10 se je po voglaih tudi pri meni začel nabiraat led.klima se je na 2 uri za 5 minut ustavila odtalila zunanjo enoto in gasa naprej

zgrabljenec

Fizikalc
4. sep 2007
1.524
0
36
MS ali LJ
Tudi sam imam Toshibo in nikjer še nisem opazil nobenega ledu! Aja, zakaj rabiš klimo pozimi?
rolleyes-1.gif

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik zgrabljenec pravi:
Tudi sam imam Toshibo in nikjer še nisem opazil nobenega ledu! Aja, zakaj rabiš klimo pozimi?
rolleyes-1.gif

Zaradi najcenejšega načina ogrevanja?

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Citat:

rolleyes-1.gif

Avgusta mi se nikoli ni zmrznila....
priden.gif

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.677
1.488
113
Najprej se na temo gretja s klimo malo izobrazi, potem pa piši nebuloze iz prejšnjega tisočletja
zmaga.gif

zgrabljenec

Fizikalc
4. sep 2007
1.524
0
36
MS ali LJ
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Citat:
rolleyes-1.gif
Avgusta mi se nikoli ni zmrznila....
priden.gif

Klimo uporabljam že kar nekaj časa, tak da vem zakaj se uporablja in ja, tudi navodila sem prebral na začetku, ti pa očitno ne?

Aja, vprašaj soseda zakaj njemu ne zmrzuje?
bonk.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
nabiranje ledu je popolnoma običjana stvar zaradi katere se ni za sekirat!

V kolikor se dosti uporablja klima (kar upam da se) in so temp. konkretno pod ničlo se splača odstraniti spodaj plastični 'lulček' na ohišju (Preko katerega odteka voda) da ima voda čim krajšo pot ter prej odteče predno zmrzne (seveda če je odstranitev sploh v opciji)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
če se hočeš izogniti ledu enostavno dopkupiš grelec, ki omogoča odtekanje vode (to npr. ponuajo že s samimi klimami..npr. Mitsubishi..ima model ki gre do - 10 stopinj, drugi identični pa do -20....kar je isti drekec, le druga ima dodatno pritrjen še ta grelček).

igi

Guru
13. okt 2007
5.605
1.206
113
Celje
Na zadnjega....

Zadeva je nekaj čisto normalnega! Tudi meni (toshiba) se je v tem tednu, ko se temperature niso dvignile nad 0 stopinj, nabralo nekaj leda v spodnjem delu enote. Problem je predvsem v odtočni cevi, ki jo imam speljano v žleb in tam zmrzne. Posledično pa nima voda kam odteči in se nabere v sami klimi, kjer pa zmrzne. Sam nimam opcije odklopiti odtoka in pustiti, da bi voda prosto kapljala, ker me bi sosed steral nekam
smile-1.gif
Načeloma pa klima zaradi tega ne deluje nič slabše!

Moram pa čez poletje namontirati grelec, da ne bom imel teh težav!

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
kakšen grelec pa je to? ker imam namreč podoben problem, zunanja enota je zmrznila in voda kaplja sosedu spodaj na polico in mu jo zamaka. sosed me že malo grdo gleda
grin1.gif

majklnajt

Pripravnik
17. sep 2007
53
0
6
Evo, tudi sam imam podobno težavo. Zgleda, da so mi pri zunanji enoti, pri odtočno cevki monterji neki zajebal. Skratka, zdi se mi da je cev nekje zamašena, zato sem jo odmontiral, tako da sedaj teče kondens direktno iz zunanje enote na asfalt. Pri negativnih temperaturah semi tako na enoti nabere kar nekaj ledu in cvikam, da mi bo zunanja enota zaradi tega ledu šla u luft, zato je sedaj ne uporabljam. Zanima me ali, bi jo kljub zmrzovanju lahko uporabljal ali lahko pride do kakrnihkoli težav?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
nobenih prblemov ne bo....eddina opcija je ta da se ti nabere toliko ledu da bo ventilator drgnil ob led - ampka če bo klima delal stalno se to ne more zgoditi.

zajebal ti verjetno ni nič...le voda mora čim prej stran...ker če počasi odteka že prez zamrzne predno odteče...torej če imaš v cevi zamašek (Let) je logično dase bo vsa voda (led) nabirala v enoti. TOrej...ali odstranič 'lčulček' ali dokupiš grelec... NI pa bojazni da se bo kaj zgodilo (pri nas je prvo zimo, ko nismo vedeli za ta 'problem' parkrat zjutraj ružilo ob vklopu klime -> ventlatorj je drgnil ob led...potem je šel lulek stran in ni prav nikakšrnih problemov več - ne glede na zunanje tempetraure.

majklnajt

Pripravnik
17. sep 2007
53
0
6
Hvala za pojasnilo...sam se govoril o cevki, ki je speljana od zunanje enote pod fasado do umivalnika in potlej pod estrihom ven do jaška...parkrat sem opazil, da ko je bila prižgana, da se imel fajht zraven umivalnika in to vedno takrat, ko je delovala. Ravno tam se pa 2 cevi štukata, tista za pod estrih, ki je malo močnejša in ta od zunanje enote.

Klima drgač že spet laufa
wink-1.gif

Nazadnje urejeno: