Zamrzovalni sprej

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
A morda kdo ve, kje kupiti spray za zamrzovanje vodovodnih cevi? Nekaj takega: http://www.wickes.co.uk/Pipe-Freezing-Spray/invt/424922
Bil v dveh trgovinah z materialom za vodovod/centralno pa so rekli, da nimajo. Foerch sicer ima nek hladilni sprej v ponudbi, pa ne pise, da je namenjen za zamrzovanje cevi.

Rabim zato, ker moram menjati del ventila za vodo, glavni ventil za zapreti vodo mi izgleda pa zelo slab in se ga ne bi rad dotikal, da ne naredim se vecje skode.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.150
4.129
113
Gasilni aparat na CO2 še bolje pa če kje dobiš tekoč dušik, sicer pa odvisno od tipa cevi ker ti na tak način lahko poči cevp a si naredil še večje sranje!

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
Ravno take cevi se mi zdijo nevarne za zamrzovanje ker se bolj malo raztezajo. Upam da ne poškoduješ še kaj več. Z gasilnim aparatom pa bo bolj težko kaj naredil, ker se preveč razprši tudi če bi co2 percej usmeril bi bila kar težka se mi zdi. Tekoči dušik bi bil še najboljši, a je treba bit zeeelooo pazljiv.
Žal pa ne vem kje bi kaj takega dobil kar iščeš.
Zakaj pa ga kar ne naročiš na tisti spletni strani kjer si dal povezavo, saj je v angliji in bi ti ga verjetno lahko poslali po navadni pošti, avionsko namreč ne smejo zaradi vsebujočega potisnega plina. Če ne boš nič našel bi ga jaz definitivno tam naročil.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Cist laično vprašanje...s tem spricas npr. po cevi od radiatorja in bo kr vse skupaj zmrznilo? Potem pa filmsko udaris s kladivom gor in vse skupaj poči. S slednjim sem verjetno pretiraval,me pa vseeno firbca kako to deluje.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Vodoinstalaterji in central heicerji to majo predvsem za popravila po blokih, kjer je praznjenje sistema mision imposible.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
stem sprejem ne boš po moje naredil nič saj je za takšno stvar zamrzovanje posebno orodje ki ga imajo monterji strojnih instalacij . zamrzovanje pa traja kar nekaj časa recimo 1/2" cev pocinkana ali črna približno 5 minut s tem da voda ne sme krožiti. na cev pritrdiš primerno objemko spustiš co2 in lepo zamrzneš s tem da moraš ko je cev že zamrznjena plin zmanjšati in ga dodajati počasi.če nimaš s tem izkušenj ti ne priporočam da se lotiš tega dela ker te bo drago stalo.če si kje iz okolise štajerske mi pošlji ZS pa zadevo urediva imam to orodje za zamrzovanje

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Zal sem iz LJ okolisa. Pri meni voda ne krozi, ker je cev slepa veja v garazi.

Spreja pa iz tiste angleske spletne trgovine itak ne posiljajo v SLO.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
dvomim, da bi cev zamrznil s tem sprejem... ja kakšno 5 mm še, pol colske pa verjerno ne!

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Naredi nekakšen plašč okoli cevi in vanj nasuj suh led. Pri Messerju na Brčičevi ga dobiš za 1-2 €/kg. Če ti vse skupaj sfali, lahko ostanek suhega ledu zmečeš v vročo vodo in razveseliš otroke z gosto meglo
wink-1.gif

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
Dobra ideja tale z ledom.

Sem pa nasel se hladilni sprej, ki se dobi pri nas in ga uporabljajo v elektrotehniki. Hladi do -50 st. C.
Bolj me skrbi to, kako cev prenese sok, torej da jo naenkrat ohladis na -50.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
dragi moji z tem sprejem ne boste naredili nič.Prej ko koš cev nasploh zamrznil traja kar nekaj časa odvisno od dimenzije pa še da odviješ stari ventil ,na navoj "namotaš "predivo pa tako dalje traja kar nekaj časa pa ti se sprazni ta ljubi sprej in sranje je tu-poplava.Najbolje je da pokličeš monterja z napravo za zamrzovanje pa ti uredi zadevo.Vsaka naprava za zamrzovanje ima objemke ki so široke nekje od 3-8 cm odvisno od cevi ,se namontirajo na cev in pol spustiš skozi ventil na napravi za zmrzovanje CO2 ,če pa imaš elekrično pa CO2 ne rabiš. še enkrat ti svetujem pokliči monterja pa se ne rabiš bati -poplave

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik nowinc pravi:
Dobra ideja tale z ledom.

Sem pa nasel se hladilni sprej, ki se dobi pri nas in ga uporabljajo v elektrotehniki. Hladi do -50 st. C.
Bolj me skrbi to, kako cev prenese sok, torej da jo naenkrat ohladis na -50.

Cev s tem sprejem ne bo doživela nobenega šoka... Ga imam pred sabo in ti iz izkušenj povem, da z njim ne zamrzneš cevi.... nikoli! kakšno tanko še mogoče že, debele pa ne!

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
Kaj ko bi zamenjal enkrat glavni ventil ker ti zagotavljam,da se bo prej ko slej zgodila štala, potem pa imaš vse na kupu.

Podobne teme