zamrznjena zelenjava- katera

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
klet je prazna, na njivi je tudi še ni

Katero zelenjavo kupujete in kje ?
predvsem jo imam namen imeti za kuhat, "popečt"

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Spar Budget in Leclerc - tista njihova znamka in Lidl. (brokoli,cvetača,korenje,grah, mogoče kakšne mešanice ipd.). Vse ostalo predrago.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Frisno na lokalni trznici (brokoli, korenje je sicer lansko, krompir je ze mladi), jusno (spet korenje, koleraba, zelena) in podobno (zelje, paprike, cebula, cesen) je pa v bistvu vseeno kje, samo da ni vse smrdljivo, pocasto in premeckano. Suho imajo tako ali tako najboljso v trgovinah (fizol, cicerika, soja ...). Nekaj je ze rase sveze (drobnjak, zdaj je bilo v naravi na tone cemaza, prej je bil regrat ...). Nic od tega ni zmrznjeno, s tem se da skuhati toliko razlicnih stvari, da res nicesar ne pogresam.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Največkrat Lidl - mehiški mix...
zmaga.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.767
6.751
113
pri taščici
sveže zelenjave se že poslužuejm pri kolegu, seveda pa vedno ni vse na lagerju.....
zadnjic sem vzel neko hoferjevo mešanico z gobicami in mi je prav dobra, sem kar malo trapast ratal na zelenjavo.....in sedaj iščem kaj drugi kupuejte

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Jaz zmrznjene zelenjave skoraj ne kupujem več, razen baby korenčka, ostalo kupim sveže (bučke, melancane, stročji fižol, cvetača, brokoli, ohrovt...) in zelenjavo pripravim, torej kar je za narezati narežem in si dam v vrečke, ostalo, kar pa se mora kuhati pa skuham nekje na 3/4, da je kuhano ob nekaj minutnem vrenju ko zelenjavo pač potrebujem, ,do takrat pa počaka v vrečki in zmrzovalniku.
Mi je veliko boljša takšna zelenjava, kot kupljena zamrznjena zelenjava. Grah pa kupujem v konzervi, ga imam full rada.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Aha, to je pa drugo, sem imela tudi sama pred pol leta isti problem. Zdaj imam 3 zamrzovalne omare polne
tongue-1.gif
.