zamenjava za golf 2 diesel ....

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
kot drugi avto imam 5 vratnega golfa, bele barve, trpezno zadevo, prakticno brez drugih stroskov razen goriva. zacel sem iskat alternativo.

torej avto mora biti poceni (tam do 2000 eur), trpezen, klime in elektricnih stekel ne rabim, prav pa bi prisel servo volan in sibedah.
malo gledam po oglasnikih in nasel tole.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2242402#

tale je sicer extra drag, ampak takole za primerjavo ....

je kdo uporabnik take stare mecke? koliko to pije? je treba na kaj pazit pri nakupu? kako je z voznjo v snegu? avto obtici ob najmanjsi plundri? kako ste zadovoljni z avtom?

razpisite se malo ....

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
smo mel skor ene 10let tak avto:)
točne porabe ne vemo, ker nikol ni števc za kilometre štet delal, tko od oka smo pa računal da pod 10.
v snegu nismo mel težav. fotr je v prtlažnik vrgu en ene 60kg težki želez pa je kr šlo. s ceste ni noben odletu, v kak hrib smo pa tut pršel, sam treba mal znat z gasom. se mi je pa ene 2x zgodil, da na semaforju ki je bil mal na brežičku mal zakopu, enkrat od tega sem res rabu mal zaleta:) Drugač pa po zasneženi avtocesti al pa po pludnri se je komot prehitevalo in "letelo" 120 (smo bli mladi in neumni:S). Naš je imel 4prestave in je čista lenoba za prehitevat. je pa udoben avto za vozt, vsaj naš je bil zlo mehek:) tko lepo kot sem njega znau parkirat do zdej nisem še nobenga druzga, zgleda, da ima velik "anjšlaga", tut če me je kdo zaparkiru se je dalo ven splezat:) če te kdo razjezi mu nastavi zadnji odbijač;) ma neko železno ojačitev in peno, drag pa ko sam satan:S prtlažnik velik, sam not pa ne dobiš nč, ker ma malo lukno, golf je pravi kombi proti mb. je pa to bolj cupe kot pa družinska limuzina, če sta spredaj dva velka uni zadaj zlo najebejo. če so pa vsi normalne rasti se pa da brez težav.
mal moreš še pogledat da nimajo počene armature, to majo baje radi. pa naš je imel sedeže neke čudne, smo mal iskal druge pa jih ni blo glih za dobit.
vzdrževanja pa z avtom ni blo nobenga. pač potrošni materjal kot pr vsakem in to je blo to. tankal in vozel. fotr je še zadn dan ko ga je prodal reku, da se upa z njem kam češ. ga je kr s težkim srcem prodal. pa gume ma večje kot golf:) tko da te bo tle mal udarl po denarnci. ma pa dvojno klimo oz gretje/hlajenje, to sem pa kr pogrešal pri vseh naslednjih avtih.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Za G II ni nadomestka.
grin1.gif

MB 190, 2,5D, 94 konjev sem imel kar nekaj časa.

Če ne bi rabil karavana (otrok, gradnja) bi ga imel še sedaj.

Kar se snega tiče-z novomi gumami prideš kamor hočeš. Imam pa doma še dve 30kg svinčene uteži če boš rabil.
hysterical-1.gif

Poraba je bila nekje malo nad 7 litrov se mi zdi.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.085
444
83
45
dolenska
Zamenjava za golfa
sprasujem se.gif
. A sploh obstaja?
OK, resno, takle merđoti imajo piši riši okol miljona prevoženih. Vozil sem do sedaj dva. Karavana in navadenga. Premika se po polžje, ko dobi hitrost jo tut nekak drži. Deli, hm, če češ da bo za en cajt pač original. Iz mojih izkušenj/videnj. Prtljažnik je pa samo za kufre in vrečke. Kaj si že vse peljal v golfu?

Če golf laufa ne seri. Pa še pije vse mešance tega sveta. Nič se ne brani, le da se maže.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Jaz se strinjam z mnenji spodaj. Takega golfa ni za prodajat, ce res ni v zelo slabem stanju. Ce pa je, bi pa mogoce nanj dal par sto evrov za ga ustimat, mogoce bi si omislu kaksen poceni sibedah ... npr http://www.webasto.si/strehe/SkyTop.htm
Pojma nimam koliko tocno ta stane, je pa sigurno najcenejsi od webastota
smile-1.gif

In imas avto za naslednjih 15 let
smile-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
No, ravno takega sem imel tri leta, sedaj sem prešaltal na modernejše (pač zdaj so finance). Drugače pa ga še imamo doma, služi kot deloven avto (razumljivo, se ne prodaja).

Močan je zadosti, sploh navor je izjemno uporaben, ker ga komot speljuješ brez gasa (tudi do četrte gre). Poraba je tam nekje med 6,5 in 7,5 litri, sploh ker je imel kruzersko peto prestavo. Zame je bil prav super, zdržljiva reč, motor je še po nevemkoliko 100 tisoč km praktično suh. Uradno jih ima 330.000 km, a sem vsaj šesti lastnik, in že na števcu je videti, da so ga vrteli pred mano. Olja kljub starosti nič ne pije, ob menjavi na 15.000 km se ga notri stoči praktično toliko kot ga je prišlo rabljenega ven. Deli so poceni, je pa res, da pri 20 let starih avtih treba že kaj menjati.

Zima je zaradi zadnjega pogona in lahkega zadka posebno poglavje. Na zimskih gumah ne preveč šparat, morajo dobro grabit po snegu. V prtljažniku je pozimi obvezen vsaj 2x25 kg žakelj peska da je zadek kolikortoliko stabilen. (bolje si je naštimati 2x50 kg, samo moj je bil že od prej nekoliko znižan, pa ni bilo dobro to za blatnike). Drugače sem z njim večkrat vozil v zelo zajebanih razmerah, pa nisem nikjer obtičal. Prvih par snegov se še malo loviš, potem pa pogruntaš, kako se avto obnaša in ni panike. Vendarle, vsakršno pretiravanje z gasom in volanom se zelo hitro kaznuje, če imaš srečo, ostaneš na svojem pasu. Po snegu in ledu, v glavnem, previdno.

Avto je odličen za slabe ceste, verjetno vsaj za en razred bolje kot golf, dobesedno plava čez luknje, 100 km/h po makadamu se pač ne moreš peljati z vsako kripo.
evil.gif

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Zamenjava za golfa
sprasujem se.gif
. A sploh obstaja?
OK, resno, takle merđoti imajo piši riši okol miljona prevoženih. Vozil sem do sedaj dva. Karavana in navadenga. Premika se po polžje, ko dobi hitrost jo tut nekak drži. Deli, hm, če češ da bo za en cajt pač original. Iz mojih izkušenj/videnj. Prtljažnik je pa samo za kufre in vrečke. Kaj si že vse peljal v golfu?

Če golf laufa ne seri. Pa še pije vse mešance tega sveta. Nič se ne brani, le da se maže.

se mi je zdelo da bom naletel na take odgovore
smirk-1.gif

to da mercedes 190D komaj doseze 130 km/h sem ze malo pozabil. golfa komot nateram na 140 km/h. najvec sem sel po stevcu z njim 170km/h po ravnini.

ja nic bo treba po italiji pogledat za kaksno lepo 5 vratno GTI karoserijo po moznosti z sibedah-om. pa diesel motor not in gasa.
cheer.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ne bluzi. 190D je eden redkih avtov, ki gre do konca števca (180 km/h).

Po ravnem pa komot 160 km/h.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ne bluzi. 190D je eden redkih avtov, ki gre do konca števca (180 km/h).

Po ravnem pa komot 160 km/h.

zdaj ne vem tocno kateri motor je bil not, v glavnem ta najmanjsi diesel. pa zadaj na avtu je napis 190.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
dva nula motor je v tanajšvohnejšem -> 75 konjev. Pa vseeno prileze do konca števca (s manjšo pomočjo gravitacije).
Ali:
- si premalo stisnil gas (pri podvigu "do konca števca" se namreč dviga črna zavesa, pa se mogoče kdo ustraši)
- imel samo štiri prestave; sicer ga nisem nikoli vozil, a baje je končna manjša, čeprav grem stavit, da nad 130.
- je bilo z avtom kaj narobe

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Pri hiši je bil 190D (leta 1990), na njem nove zimske gume in brez slabe vesti trdim, da je to najslabši avto, kar sem jih vozil po snegu.
Ker v prtljažniku ni bilo uteži (bogokletno za takrat relativno nov avto), so bili tudi 'nevidni' klanci na zbitem snegu hud problem, saj brez nežnega zaleta nisi prišel nikamor, da o speljevanju sploh ne govorim.
Isti čas sem imel občutno močnejšo Toyoto Corollo na zadnji pogon z občutno slabšimi gumami (a je imela zaporo diferenciala), pa je bila za po snegu prava poezija.
Tudi s kasnejšimi avti na zadnji pogon (Omega 3.0 24V Caravan in BMW 520i Touring) na snegu nisem imel popolnoma nobenih težav.

Morda bi bila boljša varianta 190 2.5D, kateri so menda imeli serijsko zaporo diferenciala?

LP,

Milan

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik naliM pravi:

Morda bi bila boljša varianta 190 2.5D, kateri so menda imeli serijsko zaporo diferenciala?

Serijsko 100% tega ni imel, ker sem takega imel jaz, letnik 1990.

V snegu se nisi smel ustavit pa je šlo.
grin1.gif

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
saj opel in bmw tudi nista imela špere
smile-1.gif

BMW res ni imel špere, Omega pa je imela delno. Noben od teh dveh ni nikoli videl verig, sta pa bila hudo dobra drift mobila po snegu (no, Omega z 200KM tudi po suhem).
cheer.gif

LP,

Milan

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
190 2,5D sem vozil po snegu in sem bil pozitivno presenecen nad voznimi lastnosti