Zamenjava ventilov na radiatorju

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
310
7
18
Torej, zamenjal bi navadne radiatorske ventile za termostatske. Menjava ventilov in glav.

Katere ventile kaj priporočate - raje dam par evrov več, vendar nočem "zlatarskih"?
Ali kdo pozna kakšnegadobrega serviserja za ta poseg: kakovostna montaža, normalna cena?

Ker sem v vrhnnjem nadstropju, se mi velikokrat v raduiatorjih nabere zrak. Ali ima kdo izkušnje z avtomatskimi odzračevalnimi ventili?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.558
1.157
113
Pri nas imamo že vrsto let Danfoss in delujejo brezhibno.

To mora biti mali keks za vsakega izvajalca.

S ta zadnjim vprašanjem pa nimam izkušenj.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ja avtomatski odzračevalni delujejo dobro, na začetku je malo čudno ko kar tako pihne zrak ven
smile-1.gif
Delujejo pa dobro, včasih sem moral vsakih nekaj tednov zrak ven puščati letos nič.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Imam na vseh radiatorjih Danfoss, v 15 letih sem moral zamenjati dve glavi - kar se meni ne zdi nič katastrofalnega. Na dva radiatorja v zgornjem nadstropju sem ravno tako zmontiral avtomatske odzračevalnike dobri dve leti nazaj, moram samo še na enega in sem (upam da) dokončno rešil problem z zrakom v radiatorjih. Priporočam.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
iz mojih izkušenj je danffus najboljši ventil vključno z glavami
zmaga.gif

avtomatski zračniki pa mi niso najbolj všeč
frown-1.gif

pozdrav.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ker so mi crknile sem par navadnih glav od danfosa po dveh sezonah zamenjal s temi. Po prvi sezoni več kot zadovoljen, pri poračunu ogrevanja sem pa dobil nazaj polovico
smile-1.gif

Meni je blazno všeč, da ga sprogramiram, da je toplo zjutraj ko se rihtamo za službo in da se gretje prižge spet ob 3h popoldne preden pridemo domov, za vikende pa je lahko prižgan ves čas. Pač programiraš po dnevih.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.146
6.962
113
pri taščici
Ti si imel še čisto navadne glave ali si imel že danfosove termostatske in si te zamenjal s temi "programskimi" timerji

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
niman izkušenj z temi glavami se pa dajo programirati
motaš pa preveriti če pašejo na ventile drugače se dobijo adaprerji za določen tip ventilov

pozdrav.gif

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
mam eno vprašanje v zvezi s termostatskimi ventili in glavami. Imam vgrajene FAR termostatske ventile. Zanima me, če so združljivi z danfosovimi termostatskimi glavami. Z montažo naj ne bi bilo problemov, ampak zanima me če to potem normalno dela.

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
far ventil in danfoss ne grejo skupaj.

No v bistvu gre z adapterjem, vendar ventil ne dela ok (ali premalo odpre, ali ne zapre popolno)

Imam enak problem doma
smile-1.gif

LP

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
mam eno vprašanje v zvezi s termostatskimi ventili in glavami. Imam vgrajene FAR termostatske ventile. Zanima me, če so združljivi z danfosovimi termostatskimi glavami. Z montažo naj ne bi bilo problemov, ampak zanima me če to potem normalno dela.

bom točno prevero pa ti sporočim

pozdrav.gif

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik john pravi:

No v bistvu gre z adapterjem, vendar ventil ne dela ok (ali premalo odpre, ali ne zapre popolno)

Imam enak problem doma
smile-1.gif

LP

FAR ventil in Danfoss glava pašeta skupaj, 100% preverjeno, brez adapterja. Kot sem napisal monataža ni problem. Mene zanima, če to potem vredu dela. Torej, če glava pravilno odpira in zapira ventil

corsol

Guru
11. mar 2010
3.084
1.038
113
Citat:
Citat:
Uporabnik john pravi:

Imam enak problem doma
smile-1.gif

LP

FAR ventil in Danfoss glava pašeta skupaj, 100% preverjeno, brez adapterja. Kot sem napisal monataža ni problem. Mene zanima, če to potem vredu dela. Torej, če glava pravilno odpira in zapira ventil

FAR in danfoss gre skupaj (menda, da je FAR v preteklosti celo nekaj delal za danfoss, tako mi je rekel instalater)-original FAR vtljivo glavo(plastiko) odviješ in snameš, snameš z ventila platični obroček, .....in potem samo natakneš(na klik) Danfosovo glavo.
Jaz imam to kombinacijo in tudi temp. v prostoru štimajo glede na nastavljene vrednosti.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Saj to me je zanimalo, če vredu dela ta kombinacija. Tud prodajalec, pa se nek naključen mimoidoč majster sta mi zagotovila, da dela dobro. Hvala

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Saj to me je zanimalo, če vredu dela ta kombinacija. Tud prodajalec, pa se nek naključen mimoidoč majster sta mi zagotovila, da dela dobro. Hvala

KOT SEM TI OBLJUBIL PAŠE VSE SKUPAJ
cheer.gif
IMAM JIH NEKAJ NA ZALOGI

pozdrav.gif

urosvrunc

Pripravnik
20. jun 2012
282
22
18
Problemi....na radiatorjih imam ventile proizvajalca Armal in sicer neke stare na njih pa termostatske glave armal, ki se privijačijo z ključem 32. Kateri tip je nimam pojma. Vprašanje za mojstre, ki poznajo ta tip ventilov in ker glave ne odpirajo kot bi morale, ali obstaja npr glava od Danfossa ali kakšnega drugega proizvajalca ki paše na ta ventil?

markomb

Pripravnik
25. jul 2008
41
0
6
enak problem...imam armal radiatorje z vgrajenimi ventili. navoj M24. nikjer ne najdem adapterja.
ali lahko ta ventil v radiatorju kompletno zamenjam za kakšnega ki bi 100% se prilegal z "smart" termostati? in bi potem stvar delovala (polno odpiranje in zapiranje brez nadležnega piskanja pri pretoku)

kje najti adapter, oz. komplet ventil če splh gre v te radiatorje?

lp,m