Citat:
Uporabnik BeerBelly pravi:
Citat:
Uporabnik ForeignBreed pravi:
jaz sem dal za gorilec, polža, prerobnico in zalogovnik (cca 300l kovinski) 1100€
+ 150 za poblaščeni zagon, da imam garancijo
Lahko malo več poveš o tem? Kje si nabavil stvari oz. kdo ti je to naredil? Tudi sam malo premišljujem o tem.
- Gorilec in polž sta bila kupljena pri Termovodu v Rožni dolini, skupaj je bilo cca 730€,
- prerobnica je tale
prerobnica za peč
- zalogovnik sem zaradi nestandarnih dimenzij prostora (ob peči imam samo 42cm širine) naredil sam iz pohištvenega železa in 1mm pleha. Je v obliki črk L obrnjene na glavo, tako da pokrije še pokrov peči. Vse skupaj je bilo cca 130€
(neti, pleh, cevi, rdeča barva). Vse kar moraš pazit je, da je polž pod kotom 45 stopinj, da optimalno pobira.
- obvezno pa potrebuješ še sesalec za pepel, ki je od 35-60€
Montaža ni noben problem. Obstoječi gorilec dol, prerobnico našravfaš na peč,zmonitraš nov gorilec in zvežeš štrom in priklopiš polža na gorilec. Polža in peč povežeš z gumi cevko, ki je v kompletu, preko katere se vsipajo peleti...
Potem rabiš samo še pooblaščenega serviserja, ki vbistvu samo štarta gorilec (kar lahko narediš lahko tudi sam), da imaš garancijo in te upizdi za 150€ zato, da pritisne tipko P...Nastavitve itak ne spreminja, ker je vse default. Pol se sam zajebavaš da ga nastaviš da ti dela na tvoje pelete...