Zamenjava el. razdelilne omarice

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Zanima me kakšna je normalna cena za delo električarja, ki ti pride zamenjat staro el. razdelilno omarico z novo.

Imam še staro omarico z navadnimi varovalkami. Je pa 7 varovalk. Kakšna je sploh normalna cena recimo za Kranjsko območje?

A mora to zvezat pooblaščen električar od elektro Gorenjska?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Pred leti, ko sem se zanimal je moral to narediti majster od elektra.. Ker je moral odpreti omarico, odklopiti glavne varovalke... Govorim za blok.
Zdej ce je to hisa, pa se poznas nekoga, ki ima kljuc omarice, lahko zamenjas sam..

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Lažje je, da to naredi nekdo, ki ima ključ od glavne omarice, da lahko odklopi elektriko.
Lahko pa se to naredi tudi brez tega. Najprej pač odklopiš glavno napajanje in namestiš zaščitne kapice, potem pa vse ostalo. Priklopiš pa po obratnem vrstnem redu. Jaz sem se tega lotil sam. Vendar glede na to, da tukaj sprašujejš, rajši dobi kakega lokalnega štromarja. Po večini imajo vsi ključe od glavne omarice.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Le zakaj ljudje ne sprašujejo, če potrebujejo avtomehanika, da jim zamenja tesnilo na glavi motorja ali če potrebujejo zdravnika, da jim zamenja okvarjeno ledvico ali...?

Elektro omara ni brivnik ali TV, katerega lahko priključuje na električno omrežje vsak sam. Še izkušenim električarjem se lahko zgodi, da naredijo kaj narobe, zato morajo po končanem delu obvezno izvesti meritve. Da o tem, če se morebiti kakšen vodnik priključi na napačno mesto, kar je pri starejših instalacijah, katere niso bile izvedene z barvno shemo (črna, modra, zeleno-rumena) to lahko smrtno nevarno, niti ne izgubljam besed.

PS- Drugače pa se dogovori z dvema ali tremi električarji, da si pridejo stvar ogledati in ti naj dajo ponudbo. Če bo potreboval izklopiti glavne varovalke bo že izbrani električar vedel kako in kaj.

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik telex pravi:
PS- Drugače pa se dogovori z dvema ali tremi električarji, da si pridejo stvar ogledati in ti naj dajo ponudbo. Če bo potreboval izklopiti glavne varovalke bo že izbrani električar vedel kako in kaj.

Jaz osebno bi se raje dogovoril s kom, ki ga poznam oz. bi mi ga kdo priporočil.

In ključa od novejših omaric s pancerkami nimajo vsi električarji, ampak je samo en ključ na lokalnem DES-u.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Načeloma ti lahko to naredi vsak električar, ker vsi tudi imajo ključe. Če boš klical elektro..se primi za denarnico (nazadnje se boš zmenil z njim - tem ki bop rišel uradno--- na fuš...bo 1/4 cene od uradne postavke..narejeno bo pa prav tako).

In ja..se strinjam da to niso klobase in palačinke....a električar naj bi vedel kaj dela (pač dobiš takega).

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Lahko ti posredujem kontak enega štromarja iz okolice KR, ki je preverjeno tatamata

naj pride pogledat da uskladita želje (FID v kopalnici, priklop indukcije..) in možnosti (kurčeva napeljava v starejših blokih...)

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Benady hvala ti, sem dobil enga "lokalnega" majstra in mi že jutri pride priključit zadevo.
cheer.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
No vsekakor poročaj o cenah
smile-1.gif

Pa zanima me kolikožilna napeljava je v stenah tamle na RP, ai je ozemljeno ali pa samo ničeno
tongue-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
grin1.gif

sporočim kakšno napeljavo imamo.

edit: loh bi kakšen mini alter meet naredili tuki na gorenjskem tekom poletja... zmešamo nekaj mojita, mogoče kej spečemo in akcija