Zamašek/plomba/zapiralo za plin

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
Torej stari štedilnik leti ven, ostaja pa cev, katero bi bilo treba zapreti z zamaškom. Po vseh štacunah in v plinarni sem bil a nikjer nimajo zamaška za mojo cev - katera ima 7 osmin. Vsi imajo colske, pol colske itd. Morda ve kje se da to dobiti?

Ter dodatno koliko stane odrez take cevi ter posledično plombiranje, saj je vezana skupaj z napeljavo za plinsko peč, katera ostaja? Ali lahko to dela samo energetika lj al kako?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Vsekakor močno odsvetujem kakšne domače posege!
Če je še kakšen obrtnik pooblaščen za posege v plinsko napeljavo, ne vem (lahko se pozanimaš v plinarni), nikakor pa ne prepusti dela kakšnemu 'šalabajzerju'.

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Se res splača zamenjati plin z (domnevam) indukcijo?

Čemu? Še hitrejše kuhanje? Lažje čiščenje šporgeta? Večja varnost, če imaš majhne otroke pri bajti? Kaj tretjega?

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
Vprašaj mojo boljšo polovico
smile-1.gif
. Jaz sem bolj za plin.

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
No v glavnem, če kdo ve oz ima izkušnje - naj kličem kar energetiko, če se odločim da bi odstranil sedaj neuporaben del cevi ter koliko €€ približno poberejo?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Če na energetiki niso v stanju poštimat (ja hudiča kdo je pa prvotno dajal tak premer cevi? Angleži?) dobi kakega stučkota da ti zavari cev pa bo mir (seveda če boste prej plin zaprli
evil.gif
).

tony

Guru
23. jul 2007
9.750
1.535
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Mogoče zgolj prevelik strošek glede na porabo?

Je redna uporaba (na primeru 4-članske familije) indukcije za kuhanje res lahko cenejša od plina?
confused-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Mi smo imeli bombo plina cca. Pol leta. Kar je zneslo cca. 20 eur. Če bi imeli mestni plin...kar je opcija, bi plačevali priključnino 5 eur mesečno. Torej v pol leta brez da bi vklopili plin 30 eur.
Tako da..ako se uporablja zgolj za kuhanje...ne, se ne splača.
Če se še ogrevaš in za SV..je druga pesem.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik vincent pravi: Mi smo imeli bombo plina cca. Pol leta. Kar je zneslo cca. 20 eur.
shocked-1.gif

Če gre za normalno družinsko uporabo plinskega kuhalnika, potem pri nas nekaj delamo hudo narobe...
Že skoraj 20 let zapisujem menjave plinskih jeklenk, (do sedaj pri štirih različnih kuhalnih ploščah) in ciklus je 3 mesece.
Kuhanje za tri osebe, med tednom manj, za vikend pa več.

Sem pa pred omenjenimi 20 leti v starem stanovanju prav tako odklopil mestni plin, ker je bila že takrat zelo velika razlika.
Vendar je bilo tam dovolj, da se je zaprl ventil in odstranila gibljiva cev, tako da kakšnih posegov v napeljavo ni bilo.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
kako si prišel do sedemosmin mi ni jasno
vse plinske instalacije so v colah pa že delam v tem fohu 35 let pa še nisem naletel nikjer na tako cev
se pravi niti ventila ne moreš menjati ker pri nas take mere ne obstajajo
zapri plinsko instalacijo pri števcu in pokliči za popolno začepitev distributerja
če pa boš plin odjavil dokončno pa ti pridejo tako in tako to oni zapret in blindirati le poklicati jih moreš da več ne boš imel plina da ne doš plačeval prispevkov za njega

pozdrav.gif

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
Plin bo še, ker je v stanovanju še plinska peč. In ja, povsod so mi turili colske zamaške, ko sem jim prinesel pokazat cev, mi je na plinovodi ljubljana rekel, da je to 7 osmin in da takega zamaška ne bom dobil.

Drugače pa sem klical energetiko ljubljana in pravijo, da oni ne delajo plomb in naj kar pokličem privatnika.

hoomzi

Pripravnik
5. jul 2013
59
0
6
ce bi sam ustvarjal daš lahko nekomu podrejat tak zamašek, vendar glede na to da se gre za plin, bo bolš da pokličeš nekoga ki dela prinske napeljave in ti pride cev zavarit, mislim da je to se edin pravilen način