Zaležana rama

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Vsake toliko se mi zgodi, da najbrž večji del noči spim na enem boku in si prav grdo zaležim ramo, da potem drug dan komaj dvignem roko.
smile-1.gif
Čutim, da je štus v ramenskem sklepu. Ko počasi dvigujem roko, se mi zdi da nekaj blokira sklep, da se moram umetno malo zavrteti z ramenom, da sklep skoči pravilno in da lahko dvignem roko nad ramo in glavo.

Kakšen nasvet bi potreboval.
smile-1.gif

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Jaz sem imel iste probleme ko sem začel igrati golf - in mi je pomagal 1 teden toplic - sedaj pa občutim vsakič ko pretiravam z fizičnim delom ali rekreacijo vendar si pomagam z masažo (kupi olje in nagovori drago da se ti posveti vsaj 20 min na dan 1 teden) in ramenskimi vajami.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
ksz... se zgodi vsakič, ko začnem s fitnessom. Ni prijetno, ko se včasih ponoči zbudiš z obema mrtvima rokama. Pomaga delanje vaj za rame, raztegovanje...

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
A ste vi kdaj imeli poškodbe ram in vezi tam?

Jaz tudi ležim na boku, pa še zaenk povštr mam in me včasih boli ampak se brez posebnega razgibavanja uredi kmalu...

Sem pa zdle imel vrat zaležan cel teden, pa še kr mal čutim... bo treba bolj na izi s klimo v avtu...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ja, ne, jaz tudi mislim, da mi je fitnes malo rame zjebal ... Včeraj potem kakšnih hudih bolečin ni bilo, tako da sem lahko normalno naredil trening, se mi je pa že zgodilo, da me je rama bolela tudi po 2 meseca, par dni roke sploh dvignit nisem mogel in me je bilo strah, da bi se zadeva kronificirala.

No, jaz upam, da je to vse od zaležanosti.
wink-1.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Mogoče je problem v jogiju... Se čutijo fedri? Lahko se ponoči naslanjaš na feder in zmanjšuješ pretok krvi...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ufff, dobra razlaga ... Jah, fedri se res čutijo, samo pomoje je dosti oblazinjeno, da ne stiskajo ravno med spanjem.
sprasujem se.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.559
1.159
113
Imam isti problem... Se ponoči ruknem na bok, roka med spanjem zleze pod telo in nekako mi feder pritisne spredaj na ramo in se vsaj 2x mesečno sredi noči zbudim z "mrtvo" roko...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Dobro, mrtva roka, mene bolj moti to, da potem še par dni ne morem roke normalno dvigovat, kajšele da bi gvihtal.
bonk.gif

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Meni se je enkrat zgodilo nekaj podobnega (zaspala mi je roka) tko da sem zgubil filing v roki. In sicer sem lezal v postelji gledal tv, imel roko za glavo za podporo, in ko sem hotel zamenjati kanal ( daljinc v isti roki) sem roko premaknil naprej, nobenega obcutka ne moci v njej, mi je roka direkt na tica padla, tako da sem se z pestjo in daljincem po ticu fseku. Od takrat se tega vec negrem
grin1.gif

Je bil sadomazo stranger
grin1.gif