Zaklenjen telefon - Iphone 5s oz iOS

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Živ.

Torej stručkoti.
Na polici imam 5s. Od žene. Že kakšno dobro leto ni bil prižgan. Pa sem zadnjič rekel, daj žena, da ga posodim prjatlu, k mu je njegov crknil. No stvar napolnim, prižgem. In seveda zaklenjen zaslon. Rečem ženi, daj prst da odklenemo in resetiramo zadewvo. Bam, prstni odtis ne prime. probamo večkrat, ne gre. Sem rekel ok, a se spomniš kode...nima pojma. Hja. Torej kako sedaj to zadevo odkleniti / resetirati?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Če ve podatke o iCloudu ga lahko resetira preko iTunes (verjetno ga bo potrebno dati v DFU), če podatkov ne ve, bo pa lep obtežilec za papir.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
če podatkov ne ve, bo pa lep obtežilec za papir

V koikor ima račun, se le ta pošlje na apple support in ga odklenejo.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
no icolud profil verjetno uporablja enak kot pa sedaj na novejšem, upam.
Torej, če ga zvečeva na itunes mi bo le ta ponudil reset aparata?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Nima računa, ker je službeni aparat
smile-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Najprej je treba razčistiti eno stvar: ali je samo zaklenjen s passcode-om (in prstnim odtisom)? Ali je zaklenjen tudi na iCloud (find my iPhone)?

1.) Če je samo passcode, ga spravi v recovery mode (ugasni telefon, drži home gumb in med držanjem home gumba ga priklopi na računalnik). Potem preko iTunesa narediš restore in je telefon kot nov.
2.) Če je pa tudi zaklenjen na iCloud račun, boš pa po restoru moral vpisati še username/password tega računa. Sicer se telefon ne bo aktiviral in bo neuporaben.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ok kul, stestiram in sporočim. Mislim, da bo samo ta prva varjanta zaklepa.