Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Točno tako mi je razneslo včeraj, ko sem prižgal luč:
Mimogrede je vrglo ven še varovalko.
Atmosferski tlak je 1 kg/cm2. Če bi bil v njej vakuum misliš, da bi to tisto tanko steklo zdržaloCitat:
Uporabnik Gatto pravi:
Kaksnim zlahtnim plinom so napolnjene? Te poceni so vakuumske, ostalo pa imas nekaj prav..
Vsi moji prispevki so konstruktivni, a nekateri jim zaradi ideologije nočete verjeti. Se pa bom trudil še naprej, mogoče pa koga s poti totalitarnosti spravim na pot demokracijeCitat:
Uporabnik Demz pravi:
Poglej poglej, kajne da je tudi Teleks lahko konstruktiven!
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Atmosferski tlak je 1 kg/cm2. Če bi bil v njej vakuum misliš, da bi to tisto tanko steklo zdržaloCitat:
Uporabnik Gatto pravi:
Kaksnim zlahtnim plinom so napolnjene? Te poceni so vakuumske, ostalo pa imas nekaj prav..
Poglej, problem je kisik. Če tega odstranimo je lahko tudi vakuum. Problem pri vakuumu je, da je izparevanje Wolframa izrazitejše. in s tem življenska doba krajša. Zaradi tega se bučka napolni z žlahntnim plinom.Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Kot zmeraj nekaj na pamet -dobro, da obstaja net, da se lahko taki pametnjakoviči še kaj naučijo...pa napisal sem navadne, ne halogenke ipd..
Obstaja natezna in tlačna trdnost stekla. Ustrezno debelo steklo v obliki krogle zagotovo zdrži zračni pritisk, če je vakum v njem. Malo tanjše pač ne več. Podobno je z jajcem. Jaz ga mogoče ne bi razbil, kakšen Gatto pa zagotovo. Saj zato pa je razlika med prvo in drugo razrednimi državljani.Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
primi dlam navadno jajco. In stisni kolko moreš. enakomerno brez točkovnih pritiskov. Ni teorije da jo zlomiš.
Enako je z žarnico. Ker je lepo okrogla se si pritiski lepo porazdelijo in zato zdrži.