Zakaj mikro praske ne gredo stran iz laka?

bozicek

Pripravnik
17. nov 2015
32
0
6
Včeraj sem mislil samo malo osvežiti lak na vozilu in odstraniti prakse od butanja vrat zato sem odšel v trgovino. Prodajalcu sem povedal želje ter da bom poliral ročno in prodal mi je tole: http://www.operi-avto.si/vecnamenske-paste/1505-menzerna-3-in-1-one-step-polish-250ml.html Barva se je res zasvetila in za praske ter ostanke barv drugih avtov sem moral pritiskat kot konj, vendar je problem, da niso šle stran mikro praske, ki nastanejo od drgnenja s gobami ter krtačami iz pralnice. To so tiste praske, ki se jih vidi samo na soncu. Teh prask je veliko. Uporabljal sem gobico za poliranje ter mikro krpo, ki sem jo tudi kupil tam.

Imam polirko doma ter posebno mehko ter grobo pasto pa mi je vseeno čudno, zakaj so tiste praske ostale in bom moral zdaj polirat še enkrat z mašino.

Nazadnje urejeno:

bozicek

Pripravnik
17. nov 2015
32
0
6
Nemogoče, ker so bile že prej, ker sem jih videl
smile-1.gif
Uporabljal sem vse pravilne "potrebščine". Praske tudi niso v obliki kroga ampak bolj ravne.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.405
5.684
113
z roko ti teh prask neboš nikoli odstrani. Pozabi.

Rabiš neko all in one pasto z filerji, da ti praske zafila in zgleda 3 tedne ok.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Kako si predstavljate odstraniti praske, s še več praskanja?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.405
5.684
113
preprosto.
praske od šmirgla 80 tudi ostraniš s šmirglom 120 :D
isto prakse na avtu tudi ostrani s pasto di dela vedno manjše praske. Zato je pa treba delat s strojno, da pasta sproti razpada in pušča vedno manjše sledi.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kateri avto? Nemci recimo imajo trd lak kot kamen in z ročnim poliranjem narediš samo še več škode, na kakšnih avtih z mehkejšim lahkom pa še mogoče spraviš kaj ven "na roko".

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.263
1.894
113
Za te praske potrebuješ strojno poliranje.

Lahko pa jih zgolj skriješ z mašili...voski, fillerji, detalierji, itd.

Za hitro olepšavo (In skrivanje teh nepravilnosti) nabavi Quick detailer in po pranju pojdi čez še z njim. Problem 'rešen'.