Zakaj Mengeš nima obvoznice?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Na drugem delu foruma je padla ideja o tej temi, pa sem jo odprl! Torej, zakaj Mengeš še nima obvoznice, čeprav se o njej govori že več kot 10 let?
Po mojem mnenju gre vsekakor za politične igrice(kot marsikje) bivšega župana, sedaj poslanca, ki je razveljavil vse že sprejete akte o izgradnji obvoznice, za katero je bil namenjen že tudi proračunski denar. Seveda se je stvar sedaj močno zavlekla in na srečo je Mengeš dobil novega, zagnanega župana, ki dela na tem projektru s polno paro, tako da se bo gradnja težko pričakovane obvoznice kmalu začela! Moram pa še dodati, da se zgoraj omenjeni bivši župan sedaj močno zavzema za obvoznico in za njo tudi lobira v parlamentu, kar je milo rečeno hinavsko!
uf-1.gif

Sicer pa, kdor ga pozna, se ne čudi...
crazy1.gif

Roby

Pripravnik
27. jul 2007
429
0
16
www.sd-preserje.com
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik Roby pravi:
Jest upam d je še dovg ne bo, ker bo use uničla!
Si se že kdaj peljal skozi Mengeš v prometni konici?
bonk.gif

Potemtakem se naj sploh ne bi gradilo cest, ampak bi se kar po luftu vozili?
13.gif

Sem se velikrat peljal ker sm zelo blizu doma. Proti sem, ker bo to kr ena cesta skozi vasi, na kateri bo omejitev verjetno 70 in ne bo rešeno nič! Pa jebesh d mas posot sam ceste pa nič narave.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Cesta skozi vasi?
13.gif
Kje pa si še videl, da je OBVOZNICA cesta skozi vasi, saj ti že ime pove, da je to pač nekaj drugega. In še enkrat, malo se sprehodi oz. pelji skozi Mengeš vseeno kdaj(gužva je cel dan), pa boš videl, zakaj je obvoznica potrebna! Predstavljaj si prebivalce Mengša, sploh pa otroke, ki hodijo čez to cesto v šolo, kako jim je vsak dan, ko prečkajo to nevarno, preobremenjeno cesto, kjer ponavadi brezobzirni vozniki (kot marsikje) vozijo kar skozi rdečo luč na semaforju.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.643
508
113
Sem iz Mengša pa tudi upam da jo ne bo, ker gre preblizu naše hiše. Sedaj smo sredi narave, zraven so srne, zajci, fazani, ma ni da ni, kaj bo pol, ena glupa cesta. Ma rajši se vsak dan cjazim 15 minut do drugega konca Mengša kot pa da gledam tole.

Bomo pa tudi to preboleli če bo treba, kaj češ.

Marauder

Pripravnik
16. mar 2008
205
0
16
pa sej se tako ali tako vse obvoznice gradi več kot 10 let... Vem za te pri nas kako je z njimi (Solkanska - o kateri se je veliko govorilo, Kobariški ali Mirenski - so postavili samo most čez Vipavo, ceste pa ne in tako je že kakih 8 let...)
Pa vedno so bivši župani krivi za to da je ni bilo! Bivši župan je kriv, da sedanji nima denarja v občinski blagajni za sofinanciranje projekta.

Drugače pa upam da jo bote dobli! Če ne prej pred kakimi lokalnimi volitvami...

Fly

Guru
21. jul 2007
2.643
508
113
Za to Mengeško obvoznico se govori sigurno že 20 let, tako da sigurno enkrat bo. Tudi zakoličeno imajo že vse, zemljo odkupujejo... tako da v parih letih bi znala biti.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Fly pravi:
Sem iz Mengša pa tudi upam da jo ne bo, ker gre preblizu naše hiše. Sedaj smo sredi narave, zraven so srne, zajci, fazani, ma ni da ni, kaj bo pol, ena glupa cesta. Ma rajši se vsak dan cjazim 15 minut do drugega konca Mengša kot pa da gledam tole.

Bomo pa tudi to preboleli če bo treba, kaj češ.

Ah dej lepo te prosim no? in kaj bi pomenila obvoznica ob megšu za tiste 3 srne in 5 zajcev? Nič! Ker sem bil 24let doma na severnem delu Mengša sem se velikokrat skozi Mengeš vozil dlje kot pa iz Lj DO Mengša
bonk.gif

Fly

Guru
21. jul 2007
2.643
508
113
Sej zato sem pa napisal, da sem proti, ker gre preblizu naše hiše -> posledično ne bo okoli nas več take narave kot je bila. Razumem pa da je potrebna. Verjetno bi redko kdo ploskal medtem ko mu bi pred nosom gradili obvoznico, ki jo bo gledal še celo življenje.
Verjetno tudi ti ne bi bil vesel, da bi sedaj mimo vas spomnili graditi glavno cesto, se motim?

Vsak bi se najraje brez gužve pripeljal do službe, a noben noče imeti zraven bajte glavno cesto. Večina ne ločuje smeti, a noben noče imeti smetišča za bajto. Tako je! Nekdo pa mora najeb.. da drugi lahko bolj mirno živijo.

Tako da so pripombe tistih ki niso "prizadeti" neumestne, ker za njih je itak le en pravi pogled na vse to, dokler se ne začne nekaj dogajati na njihovem področju.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ja dobile so jo domzale zato pa so kjer so. fuzine, polne revezev in na drugi strani, obcina menges, najbogatejsa obcina v sloveniji
grims-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
ja dobile so jo domzale zato pa so kjer so. fuzine, polne revezev in na drugi strani, obcina menges, najbogatejsa obcina v sloveniji
grims-1.gif

to pa tudi drži
aplauz.gif

Ampak obvoznica bi samo oblažil promet pa še kakšen nov kafič bi se pojavil, to je pa to
smile-1.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Kar se obvoznice tiče je isti plan tudi na Vrhniki. Edini konec, kjer imaš normalen dostop do narave in se folk hodi rekreirat, bodo zgradili obvoznico in na enem koncu bo šla še čez en manjši zaselek.
bonk.gif
Klanec je pa tak, da pozimi ne prideš gor niti z avtom, kaj šele kakšno tovorno vozilo. Sej upam, da sedaj ko bodo vinjete, da bodo Logačani in ostali naprej od Logatca več na avtocesto hodili in bojo ugotovil, da ni potrebna.

V naši državi se zadeve vedno lotijo na čisto napačen način. Ubistvu pokvarijo čisto vse. Če bo šla pri vas obvoznica mimo šole, bojo mogle bit določene omejitve zaradi šole. Sicer se pa meni zdi totalno mimo gradit obvoznico zraven šole.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Na drugem delu foruma je padla ideja o tej temi, pa sem jo odprl! Torej, zakaj Mengeš še nima obvoznice, čeprav se o njej govori že več kot 10 let?
Po mojem mnenju gre vsekakor za politične igrice(kot marsikje) bivšega župana, sedaj poslanca, ki je razveljavil vse že sprejete akte o izgradnji obvoznice, za katero je bil namenjen že tudi proračunski denar. Seveda se je stvar sedaj močno zavlekla in na srečo je Mengeš dobil novega, zagnanega župana, ki dela na tem projektru s polno paro, tako da se bo gradnja težko pričakovane obvoznice kmalu začela! Moram pa še dodati, da se zgoraj omenjeni bivši župan sedaj močno zavzema za obvoznico in za njo tudi lobira v parlamentu, kar je milo rečeno hinavsko!
uf-1.gif

Sicer pa, kdor ga pozna, se ne čudi...
crazy1.gif

poznam to situacijo dobro. Kje pa naj bi (s)tekla ta obvoznica?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
No očitno ne poznaš Mengša ker okoli šole obvoznica preproto ne more iti ker je zraven hirb (Gobavica) in tudi edini kraj kamor se ljudje hodijo rekreirati v naravo. No nekaj jih je še pozimi na tekaških smučeh, ki gredo na polje ampak ne vidim zakaj bi bila tukaj neka obvoznica lahko ovira???
Aja tudi v planu ni da bi obvoznica šla kjekoli v bližine šole ampak bi se lepo odcepila pri vhodu v Mengeš iz Trzinske strani, v povezavo z cesto v Domžale in neprej do leka kjer se gre v Preserje in še do ceste v Kamnik ter naprej do ceste v Moste. Prav lep 3/4 krog se naredi okoli Mengša ki zavzame vse vpadnice v Mengeš ne vpliva pa na tisti rekreacijski in naravni del Mengša ki ga objema narava.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
E tukaj se lepo vidi plan, vendar je tukaj samo pol Mengša, se pa lepo vidi da tukaj ne gre za nikakršen poseg v naravo, razen če so za nekoga polja z kuruzo in pšenico višek naravne lepote
rolleyes-1.gif

Tale skica na hitro kaže kako naj bi potekalo:
(ignorirajte tisti krožni otok kjer ceste nisem zarisal - drugi iz leve proti desni na spodnjem delu). Je pa v planu na vsaki vpadnici krožni otok. In to bi morali narediti že 5 let nazaj
bonk.gif

menges.jpg

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Odkar imam službo v Mengšu, se govori o tej obvoznici. To pa je že skoraj dvajset let. Mislim da je to res zaradi bedastih županov in ravno tako zahojenih občinskih svetov. Ker pa vidim, da je zraven še kup ostalega zaplankanega folka, mi je vse skupaj nekako razumljivo.
Močno upam, da se bo končno začelo graditi. Upam tudi, da se ne bo kmalu izrodila v navadno ulico, kot se je to zgodilo npr. v Kamniku, Dragomlju in še kje.