zakaj je šlo gradbeništvo rakom žvižgat

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zunaj lije kot za stavo.
gledam parking.
20 kanalov oz tistih rešetk.
je 20 najvišjih točk parkinga

tko k talni sofn v vsaki kopalnici.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Zato, ker je pod rešetko betonska cev, ki se ni posedla toliko kot okoliški asfalt brez dobrega tampona.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Rakom žvižgat je šlo zaradi negradbenih poslov (prevzemi, odkupi ...)

Sicer pa na našem parkingu odlično deluje odvodnjavanje, pa ga je celo prvopropadli Vegrad delal.

O sifonih pa tudi jaz ne zastopim, imam enako reč v stanovanju. Enkrat sem to čudo videl v vukojebini v enem ubogem vikendu na Hvaru. Ajde, zastopim, Dalmatinci, potem pa vidim to čudo v vse več stanovanjih (renoviranih ali celo novih) ...
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.329
7.086
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zunaj lije kot za stavo.
gledam parking.

zato ker so asflaterji čudno polagal asfalt.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.329
7.086
113
pri taščici
Odkupein prevzeme pa je bilo treba financirat z delom. Ker je bilo dela premalo za financiranje, smo se šli dumping za vsako ceno, itak v štartu podizvajalcev in dobaviteljev nismo imela namena poplačat. Tista dumpinška cena je bila pa dovolj za ciper, lichtenštajn....

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
kaj je problem s sifoni?

drugače pa če bi investitor plačal dovolj za kvalitetno opravljeno delo (dost materiala (dober tampon) + malo več ur za nabijanje po tanjših plasteh) bi zadeva bila bolje izdelana. tako pa...

no pa seveda je treba tudi vedeti da se je ogromno kradlo itd...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
V gradbeništvu se je kradlo od nekdaj, samo včasih so imeli mero, znalo so krasti počasi, pri vsakem projektu malo in je blo, vsi srečni, vsi zadovoljni. Potem so prišli hitro bogateči tajkuni, ki so morali nakrasti vse na dveh projektih in cela panoga je šla u rit.

Tut dogovarjanja je bilo včasih cel kup, eno stvar en, drugo drug in je bilo za vse dovolj. Klinc, tut krast je treba znat.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zunaj lije kot za stavo.
gledam parking.

Namesto da kracaš po alterju, poslikaj zadevo in jim pošlji ponudbo za novo plast asfalta, ki bi to uredila.
grims-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.329
7.086
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ma šparal se je s materiali. namest boljše kakovosti se je vgrajeval slabši tampon. pol je pa pršl da smo tam kjer smo...

jeba jeba...
jah na razpisih je zmagal najcenejši. Ne more najcenejši , dati najboljšega materiala. Vsaj meni se tako zdi?!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Saj ob prevzemu projekta je vse v redu. Potrebno bi bilo tako spremenit zakonodajo, da se ob prevzemu dodeli začasno dovoljenje, plača polovico, drugo polovico pa čez leto dni po inšpekcijskem pregledu. Ker parkirplac ni problem naredit da bo zgledal v redu ob prevzemu, čez leto dni pa kot pravi softi so jaški najvišje točke, voda pa teče v podzemlje skozi luknje, ki so nastale zaradi posedanja tampona
tongue-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
jah na razpisih je zmagal najcenejši. Ne more najcenejši , dati najboljšega materiala. Vsaj meni se tako zdi?!
Tebi, pa meni že, politikom, ki pišejo trapaste zakone, pa ne. Recimo za objekte v Planici (gradnja je zelo zahtevna in unikatna) je edino merilo za izbor izvajalca najnižja ponujena cena. Tako da teoretično lahko zmaga Lojze s.p. s ponudbo 1 milijon, čeprav je vrednost projekta nekaj 10 milijonov.