Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Dobr je daš na dno letvice v razmaku kak dobr centimeter, da bodo lahko zajčji bobki leteli ven. Okrog je skor obvezno treba dati ali kovisnko mrežo ali pa kak zares trd les, sicer ti bo zajec z časom preglodal.
Sicer pa zajec ni ravno delikatna žival, pač dobro je da je kletka relativno velika, sploh če bo večino časa preživel noter, pa dobro je da ga naučiš piti na tole: http://www.zoohit.si/shop/male_zivali/oprema_kletke/posode_napajalniki/napajalniki/237963 da ti nebo brezpotrebe močil. Po tleh pa daš malo slame ali sena, ne preveč, da bodo bobki leteli skozi, itq si bo po vsej verjetnosti nekje naredil gnezdece.
Alternativa v končni fazi je pa tole:http: //trgovina.mercator.si/tehnika/dom-in-ambient/kuhinjska-posoda-in-pripomocki/posoda-za-kuhanje/lonec-metalac-masiv-bp-34-cm-25-l-731720
Lahko daš mrežo spodaj, kletke so tud take, drugače pa mreža je strošek, kupš les pa zbiješ zajčnik, 1 dop.dela.
Mam jih doma. Nič posebnega niso zajčniki.
Če bo zajec zunaj, lahko narediš premičnega, da se bo pasel vsakih nekaj dni drugje. V takem primeru mora imeti streho, mrežo tako konstruirano, da do njega ne more kuna, podlasica, lisica... in seveda neko zavetje, kjer se skrije.
mi smo meli zajčnik, pa naredil sem hiško za zimo itd..jebeštrga, nič ni pomagalo, najaraje je zunaj, pa v bajti, ko pa je bil mraz si je pa luknjo skopala. Tak da.. bi lahko vse skup stran vrgel
Če bodo dobili zajca, bo crknil slej ko prej, saj je navajen živeti v naravi.
Kunec je drugače.
Če boš delal sam, imajo recimo v Živexu primerne mreže. Nabaviš še klešče in objemke (ne vem kako se jim točno reče, imajo v isti trgovini) in napraviš kletko kakršno želiš.
Seveda pišemo za kunce. Za hin tace vem za tiste ko so bile na poskusih, ko so imeli (ne vem točno kakšne) kovinske rešetke/mreže. Zato sem pač apriori proti takšnim podnom.
Sam sem imel včasih manjšo "farmo" kuncev, 300-400 komadov, pa ni bilo problemov s tem. Bolj problematično je kaj drugega-recimo, ko bobki niso več bobki.
Sicer zna bit problem, ko mreža na tleh prerjavi (kunčji seč je od hudiča) in ne opaziš. Nastane luknja iz katere štrlijo končki žice. Ampak da tega ne opaziš moraš biti res šlampast.
Citat: Uporabnik sajkek pravi:
Seveda pišemo za kunce. Za hin tace vem za tiste ko so bile na poskusih, ko so imeli (ne vem točno kakšne) kovinske rešetke/mreže. Zato sem pač apriori proti takšnim podnom.
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.