Zagon programov iz zunanjega diska

iziy

Zelenc'
5. nov 2008
1
0
1
Pozdravljeni!

Zanima me če mi lahko kdo pomaga: Rad bi na racunalnik priključil zunanji disk in na tega naložil programe. Tako da bi bil na računalniku sam win XP, programi (solidworks,autocad...) pa na zunanjem disku in ko bi disk priklučil bi zagnal programe z zunanjega diska. Aja pa še to, se bi pol na računalniku vidlo da so bli uporabljeni nelicenčni programi preko zunanjega diska?
Hvala vsem za pomoč!

LP
Iztok

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ja, videlo bi se. Vsaka inštalacija še nekaj datotek presname na c:\ disk, oziroma tja, kjer imaš Windowse.

Alternativa je, da na prenosni disk inštaliraš komplet Windowse, skupaj s programi. Potem pa celoten računalnik zbootaš (prej v BIOS-u nastaviš pravilno opcijo) s prenosnega diska. Ko ga enkrat odklopiš, ne bo na računalniku ne duha ne sluha o čemerkoli.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Jernej, saj ne bi instaliral, le poganjal. (in to še ne pomeni, da ne bo sledov)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
ja sam če bi poganjal, rabi nekje tiste file, k jih ponavadi program instalira v windowse.

Razen, če bi imel kakšno lite verzijo. Zadnje čase opažam da je že kar nekaj programov, kateri ne rabijo instalacije. Acdsee, emule, winamp,... Autocad pa ne verjamem da bi delal brez...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
356
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja sam če bi poganjal, rabi nekje tiste file, k jih ponavadi program instalira v windowse.

Razen, če bi imel kakšno lite verzijo. Zadnje čase opažam da je že kar nekaj programov, kateri ne rabijo instalacije. Acdsee, emule, winamp,... Autocad pa ne verjamem da bi delal brez...
Jup, recimo tole: http://portableapps.com/.
Stvar testirano deluje odlično. Na PC-u ni sledi.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
hm zanimiva zadevica!

kako pa deluje? a moreš vse še enkrat instalirat v tem programu? Kaj pa pomenijo tisti programi, k jih oni ponujajo na strani? A lahko samo te uporabljaš? Sej če je portable, pol itak ne rabis nobene instalacije!

Nazadnje urejeno: