zagon - blue screen

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
Na računalniku je crknila matična plošča, ki je sedaj zamenjana. Ko se računalnik zažene in začne nalagat winse se mi pojavi zaslon za izbiro safe mode ..... ne glede na to katerega od teh izberem se računalnik začne zaganjati naprej, a že po nekaj trenutkih se za trenutek pojavi modri zaslon in potem se ponovno zažene. Matična plošča ni ista kot je bila prej, zato me zanima ali bi to lahko bil vzrok temu in kak so mi opcije ..... .hvala, lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj piše v blue screenu?
To da izgine takoj lahko rešiš z eno točko v zagonskem meniju (tam, ko izbereš Safe Mode...).
Nekaj kot "without automatic restart in case of failure".

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik maggio pravi:
vzrok temu so driverji ki so prilagojeni na bivšo ploščo

Ravno prejšnji teden sem rihtal en pc z okvarjenim drobovjem... sem se prav spomnil na eno temo, ki smo jo imelo nedolgo nazaj o menjavi plošč in ponovni namestitvi operacijskega sistema. Stranka se je odločila za zamenjavo plošče, procesorja in rama. Out with the old, in with the new. Z malo nejevere vklopim računalnik, windowsi so se normalno prebudili in zaznali nov hardver. Namestil sem gonilnike iz priloženega cd-ja, reboot in to je bilo to. Ponovno je bilo potrebno aktivirat windows (xp) in office, sicer pa dela ko šus.

Čudna so pota windowsov...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Citat:
Uporabnik maggio pravi:
vzrok temu so driverji ki so prilagojeni na bivšo ploščo

Ravno prejšnji teden sem rihtal en pc z okvarjenim drobovjem... sem se prav spomnil na eno temo, ki smo jo imelo nedolgo nazaj o menjavi plošč in ponovni namestitvi operacijskega sistema. Stranka se je odločila za zamenjavo plošče, procesorja in rama. Out with the old, in with the new. Z malo nejevere vklopim računalnik, windowsi so se normalno prebudili in zaznali nov hardver. Namestil sem gonilnike iz priloženega cd-ja, reboot in to je bilo to. Ponovno je bilo potrebno aktivirat windows (xp) in office, sicer pa dela ko šus.

Čudna so pota windowsov...

Polkna (NT, W2K, XP) se največkrat usujejo zaradi drugačnega čipseta in posledično kontrolerja za disk. Če se giblješ znotraj istega nabora (vsaj Intel ali AMD) čipovja potem se sistem dvigne in Plug'n'Pray zazna in namesti komponente...