Zadel sem robnik z zadnjo pnevmatiko

marela

Zelenc'
12. jul 2015
26
0
1
Zjutraj na poti v službo sem pri izključevanju iz krožnega zadel z desnim zadnjim kolesom v robnik. Nobenega tresenja in poškodb na alu platiščih. Je pa vrglo avto v levo. Se vračam iz službe in spet zadanem le na drugem krožnem vendar ista pnevmatika. Nobene poškodbe spet
bonk.gif
Ni mi jasno kaj mi je danes pa že n-krat sem šel po tej poti.

Kaj mi svetujete glede na to, da se avto normalno naravnost pelje in ni tresenja? Možnost je, da sem zvil most zadaj in da mi bo sedaj gume pobiralo? Sem pa imel hitrost okoli 30km/h.

I

Izbrisan uporabnik 3287

prodaj avto in uporabljaj pp. bos se kako bejbo spoznal. drugace pa: ce pelje normalno in se nic ne pozna: ne kompliciraj. ce pa te zuli denar v zepu: pelji na servis naj pogledajo, naredi optiko,....

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Uporabnik marela pravi:
Zjutraj na poti v službo sem pri izključevanju iz krožnega zadel z desnim zadnjim kolesom v robnik. Nobenega tresenja in poškodb na alu platiščih. Je pa vrglo avto v levo. Se vračam iz službe in spet zadanem le na drugem krožnem vendar ista pnevmatika. Nobene poškodbe spet
bonk.gif

Kaj mi svetujete glede na to, da se avto normalno naravnost pelje in ni tresenja? Možnost je, da sem zvil most zadaj in da mi bo sedaj gume pobiralo? Sem pa imel hitrost okoli 30km/h.

Preveri da ti ni bule naredilo kje na notranji strani, jaz sem se vozil z bulo na notranji strani gume kar nekaj časa, sicer brez tresenja ali kakšnih znakov na zunanji strani.

Jaz sem včeraj nekaj manevriral in pri obračanju vozila v ozki ulici nasadil z zadnjo gumo robnik(čelno), trese nič ampak ker je zadaj precej malo gume in 245/35/... grem danes raje pregledat gumo in centrirat feltno
redface-1.gif

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Ne komplicirat. Če se pelje OK in če imaš kolikor toliko spodoben avto ne bo nič narobe.
Se spomnim, da sem pred leti z A4 na enak način nabasal robnik v BTC in večkrat robnik na enem čudnem ovinku domov. Danes se še vedno pelje brez težav.
Verjamem, da bi sedanji Megane že tresel in se mal postrani peljal
smile-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
1 - vulkanizer naj pregleda gumi, da nimata poškodb (bul)
1 - delna optika zadaj, da preveri da ni prišlo do poškodbe podvozja zadaj

Glede na nizko hitrost zna biti, da boš imel srečo in ne bo težav pri nobenem. Je pa bolje preverit, kot da ti potem kje na AC raznese gumo ali pa ti jo požre zaradi poškodbe na podvozju.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Če ni razlike po...potem ne paničari in pusti kot je.

Ti se pa naroči k okulistu (resno).

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.850
2.141
113
Malo off, kje v Ljubljani priporočate delati optiko? Amzs, uradni servis?

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.850
2.141
113
Opel Vectro letnik 99. Lani mi je začelo rahlo cefrati sprednje gume, verjetno bo po teh letih potrebna kakšna nastavitev.
Amortizerji so po 450k še prvi in ne izgleda, da bi se kaj pritoževali. Ali sem pa že navajen
grin1.gif

Hvala za predloge!

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik marela pravi:
bonk.gif

hysterical-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.740
1.526
113
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Opel Vectro letnik 99. Lani mi je začelo rahlo cefrati sprednje gume, verjetno bo po teh letih potrebna kakšna nastavitev.
Amortizerji so po 450k še prvi in ne izgleda, da bi se kaj pritoževali. Ali sem pa že navajen
grin1.gif

Hvala za predloge!

Amortizerji so bili že pred leti zanič, danes pa jih pravzaprav avto nima več
zmaga.gif