Za znort!!!

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Gledam TV, pa je zmeri v prijavni al odjavni špici in ko so reklame, zvok tako na glas, da se mi meša!!!Pa kaj jim ni jasno!?
13.gif
Da bom vsakič, ko bo reklama, iskal daljinca in zmanjšal zvok!!! Se dere ko zmešan TV, ko pa so poročila, pa je tako potiho, da komaj slišiš!!!
Kaj nardit, razen da ga vržem čez oken!?
10.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.159
1.253
113
42
najbolj je ko šalaš programe pa naletiš na PInk [censored] jim matrna da majo tok naglas da bi kr ugasnu TV. Sej itak bi preklopu samo vseeno je moteče

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Sej to foro že poznam [censored], tko sa sem pripravlen, najbolj me motijo tiste reklame...

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Ja tako je zdaj tudi na Discovery Channelu, ko so nam vsilili te čisto brezvezne reklame notri, da ti dobesedno mine gledat Discoverya, ker ko so reklame, prešaltaš na drug program, potem pa pozabiš in gre oddaja v maloro ...

Tudi pri Discoveryu so nam s temi slovenskimi reklamami vsili notri, da so tako naglas, da znoriš ...

Ko vidim te slovenske reklame (avti, švarckopf, pa reklame za praške itd) prav popizdim, če tudi se nikoli za nič ne jezim, ampak to pa mi res dvigne pritisk ...

Za discoverya moremo plačevati (siol) in tudi vsi ostali ponudniki ... pa očitno nekdo premalo služi nekje v ozadju, da nam vsiljujejo te brezvezne reklame ... v nemčiji, zda in še kje, tega nimajo ...

Drugih programov tako ne gledam razen discoverya pa investigation discovery ... ampak kako glih za DC morejo dati notri te reklame ... naj jih raje vsilijo v nek HRT program ali pa v kak švabski oz. joldarksi ...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Saj če na Discoveryju nebi bilo teh naših reklam pa bi bilo pač toliko več reklam za njihove oddaje, ki so tudi skrajno tečne. Vsakih 10 minut 3-minutni blok enih in istih reklam :smajli_ki_bruha: Reklamni bloki pa nebi bili zato nič krajši.

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Ja ... in zdaj boš rekel, da so naše reklame na discoveryu boljše kot te naše? ... Raje stokrat eno in isto reklamo vidim od discoverya kot pa neko tujo prevedeno v slovenščino ...

Da bi te vsaj zvok popravli ... ne pa da mam na 20 nastavljen zvok, pa gledam oddajo, potem pa se reklame začnejo, pa se moja dere z druge sobe, če sem znorel ali kaj ...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nič nisem rekel o boljših ali slabših, ampak vsake se naveličaš, tudi če je za Deadliest Catch ali Bear Grylls.

Pravim samo, da zato niso reklamni bloki nič daljši.

Mi pa sicer ni jasno zakaj so sploh reklame na takih programih, ki ''javno'' niso dostopni, torej samo s naročnino na kabelsko, iptv... Zakaj potem operaterji plačujejo za predvajanje kanalov? Naj bo potem zastonj, če imajo programi druge vire financiranja.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.396
1.263
113
Če bi bili brez oglasov, bi bile naročnine pač dražje. Imam raje par oglasov, pa neko znosno ceno, kot da bi bila ta 2x višja.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Ja ... in zdaj boš rekel, da so naše reklame na discoveryu boljše kot te naše? ...
sprasujem se.gif
Težko bi se odločil. A so boljše naše ali naše.
Jaz imam TotalTV, pa so reklame srbske. A ni to fajn, ko zveš, koliko dinarjev stane nova Corsa. Pa kakšne kamate ima Privredna banka Novi Sad.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Ja ... in zdaj boš rekel, da so naše reklame na discoveryu boljše kot te naše? ...
sprasujem se.gif
Težko bi se odločil. A so boljše naše ali naše.
Jaz imam TotalTV, pa so reklame srbske. A ni to fajn, ko zveš, koliko dinarjev stane nova Corsa. Pa kakšne kamate ima Privredna banka Novi Sad.
In kakšne kamate ma ta banka? Se splača?

I

Izbrisan uporabnik #488

A ni zanimivo, kako se znajdejo na televiziji, da nam na vsak način uvalijo neke bedne reklame.

To z zvokom na pinku me je tudi že negativno presenetilo, očitno so nemarno zadevo ostali hitro pokopirali.

Ni nobene inštitucije kamor bi to prijavili? agresivno in neprimerno oglaševanje je to.

Po moje imamo problem v Sloveniji, ker se veliko "pritožujemo", a na ukrepamo.

Pri nas je potrošnik nujno zlo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, hitro se je ustalila ta nova praksa.

Mislim, da bom spisal, v enem primeru sem že in se je zadeva uredila.

Citat:

Člen 7 ODGOVORNOST DO DRUŽBE IN POSAMEZNIKOV
7.1.
Oglaševanje mora biti v skladu z zahtevami kulturnega okolja . Ne sme iritirati z
napadalnostjo in neokusnimi prijemi, prizori, izrazi itd..
7.2.
Oglaševanje ne sme brez upravičenega razloga povzročati občutka strahu ali stiske.
Oglaševalci naj ne uporabljajo šokantnih trditev, vizualnih in zvočnih predstavitev zgolj
zaradi zbujanja pozornosti . Zbujanje občutka strahu ali stiske je upravičeno samo, če spodbuja
preudarno vedenje ali poskuša preprečiti nevarna ali nepremišljena dejanja.

To je po oglaševalskem kodeksu. Težka bo, očitno so hinavci navohali "pravno praznino".

Bo pa potrebno ukrepati.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.499
9.801
113
EU
Vsi večinoma imate digitalne TV-je.
Potrebno je samo koristiti možnosti, ki jih ponuja superduperekstrastrong tehnologija.
sprasujem se.gif

Primer za mojega Sonyja KDL...
Na pilotu greš v meni: <options<sound efect<volume control<aktiviraš omejitev tako, da označiš ON.
Sedaj ti bo TV samodejno držal nivo prednastavljene glasnosti, pri vseh programih

Adijo preglasne reklame
evil.gif

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
Jaz imam še starega Sony trinitrona, pa ima tudi nastavitev , ki izenači glasnost na nastavljeno vrednost.
Je pa bil potreben poseg, imenovan RTFM.

LP

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Vsi večinoma imate digitalne TV-je.
Potrebno je samo koristiti možnosti, ki jih ponuja superduperekstrastrong tehnologija.
sprasujem se.gif

Primer za mojega Sonyja KDL...
Na pilotu greš v meni: <options<sound efect<volume control<aktiviraš omejitev tako, da označiš ON.
Sedaj ti bo TV samodejno držal nivo prednastavljene glasnosti, pri vseh programih

Adijo preglasne reklame
evil.gif
Čaki, čaki...Jaz mam tud Sony kdl! Kam greš, mam slo meni? options-zvok-potem pa kaj? Samodejna glasnost? Vključi.izključi?

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.499
9.801
113
EU
Ja, s smernikom greš v desno in označiš vklopljeno (smernik gor, ali dol)

I

Izbrisan uporabnik #488

Zanimivo je zakaj sploh "morajo" oddajati neenakomerno glasnost in to le pri reklamah.

Neprimerno in vsiljivo oglaševanje. Lumpe je treba ustaviti.