Za lastnike gum Michelin Energy

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Nabavljam si nove gume pa gledam malo česa se hoče folk na veliko znebiti na bolhi in avtonetu. Opažam, da je ogromno Micheling Energy robe.

Po testih naj bi bila to dokaj dobra guma (razen malo slabša na mokri cesti).

Zanima me če se s to gumo kaj zgodi po letu ali dveh uporabe? Postanejo glasne, drsijo, so sranje od sranja in se hoče narod tega hudiča znebiti?

Prosim za nasvete vseh "strokovnjakov" in še raje kar uporabnikov teh gum.

LP!

guardy

Guru
3. avg 2007
8.517
1.109
113
Obišči stran
Hm, imam prvo vgradnjo, letnik so konec leta 07, avto je 2/08.

Ne vem, lani sem bil z njimi jheseni na varni vožnji in so gume zelo dobro prijemale, tudi na mokri podlagi. Ustavljal sem se vedno tako kot je treba. Tudi med samo vožnjo se mi ne zdijo slabe, sploh pa ne glasne. Prevoženih imajo sedajle 50k km, pa je profila še več kot dovolj, tako da verjetno jih bom imel še za naslednjo sezono, odvisno tudi od tega, koliko jih letos pobere ter kako se bojo kazale na mokrem.

Čedalje bolj razmišljam, da bi naslednje vzel iste...

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Kakšen DOT pa imata?

In koliko slabše na mokrem pa so dejansko (glede na test)?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.517
1.109
113
Obišči stran
Lej, na vranskem nisem bil nič slabši kot ostali, mogoče celo mal boljši
grin1.gif

dot mam pa mislim da 47/07, sem glih pri menjavi gledal.

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
Tocno tako. Michelin zelo solidna guma, pa se prva vgradnja na Renaultovih avtomobilih. Sedaj je bolj jasno, ane.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Tudi na Xsari Picasso je to guma, ki jo dobiš z avtom. Je v redu guma.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
S to gumo sva s kolegom in 75 konji, brez problema driftala po suhi cesti. Očitno je prvo leto še nekak dobra, potem pa
bonk.gif
Sam jo še nisem vozil, ma me je takrat tista vožnja prepričala, da te gume moj avto ne bo videl.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Lej, na vranskem nisem bil nič slabši kot ostali, mogoče celo mal boljši
grin1.gif

dot mam pa mislim da 47/07, sem glih pri menjavi gledal.

Ne primerjat tiste podlage tam z normalno cesto, ker tam guma ni važna, vse drsi. Noben me ne bo prepričal, kakor je inštruktor trdil da, ker se je na tistem poligonu, na tisti wtf podlagi, bolje energi obnesla, da je dejansko potem boljša od ene vrhunske gume 050A v normalnem prometu. Tudi sam sem bil perfektno zadovoljen s svojimi Blizzak, ker to res drži. Ampak je bila moja izhodna hitrost 38 ali 39km/h. Od kolega s Sava S3 gumami na Audi Quattro pa 41km/h. Sicer pa, sej so delal teste pri avtomagazinu, kjer ni bilo wtf podlage.
wink-1.gif

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Mi smo imeli na Scenicu prejšnjo generacijo kot prvo opremo, z njo težav niso imeli, držala je čisto dobro tudi na mokrem, preverjeno na jadranski magistrali ob eni lepi tramontanski nevihti. Lani smo zmontirali sedanjo generacijo Energy in za zdaj se obnaša čisto solidno.

Jasno, to ni guma za ekstremne športe, za normalno vožnjo pa čisto OK. Za orientacijo, jaz imam Potenzo 050A na avtu in sem pričakoval večjo razliko, ko sem vozil te Michelinke, pa jim čisto nič ne manjka, za družinski Scenic pa sploh.

Nazadnje urejeno:

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.204
45
48
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Kaj to Energy Saver in Energy je ena in ista stvar?

Enegry saver je novejša različica Energy-ja. Mel Michelin Energy ter nato še Energy saver pa je za moje pojme odlična guma. Ni za tišače in tiste, ki delajo hitrostne rekorde, je pa zanesljiva, pa malo se jo sliši v avto + obraba ni velika.... Jaz sem z Michelinom res full zadovoljen in jo samo priporčam.

LP

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Imel kot prva vgradnja. V dežju, čim je asfalt malo spolzek, zanič (se da opazit tudi pri mestnih hitrostih pri normalni vožnji). Sicer pa OK.

bendeho

Pripravnik
16. jan 2008
44
0
6
Imam na avtu letne Energy Saver. Handling in oprijem po ovinkih je obupen, če primerjam z zimskimi ultragrip7+. Po mokrem se s temi gumami vozi malo počasneje, ker občutiš vsako lužo na volanu itd.

Je pa res, da mi avto porabi par dcL bencina manj na 100km s temi gumami. Obraba je tudi zelo majhna, 10.000 km se komaj kaj pozna gumam.
Tako da, niso za kakšno hitro vožnjo po ovinkastih cestah in po dežju je treba malo bolj pazit, za umirjenega voznika so vredu.
Obstajajo tudi slabše gume.

ozaz

Pripravnik
5. mar 2010
147
13
18
S to gumo nimam preveč dobrih izkušenj. Na prvem vozilu s katerim sem se redko vozil je bilo na gladkejšem asfaltu potrebno kar iskati oprijem ob močnejšem zaviranju, da niso blokirale. To je bilo ob koncu njihove življenske dobe pri približno 3eh letih starosti. Na drugem vozilu so zaenkrat še nove (pač serijsko), moti dokaj nesiguren občutek v ovinkih in hitro splavajo ob močnejšem deževju (vrjetno tudi na račun širine, ker pri manjši dimenziji to ni bilo tako opazno)
Zdi se mi da se guma zelo hitro stara in po nekje 2eh letih zrela za menjavo, čeprav se zelo malo obrablja.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Ravnokar dal na Pro'ceeda nazaj Energy (nevem al so saver al ne) dot 08, prevoženih manj kot 10k km. No pri pretiravanju je kr vn neslo, sicer gladek asfalt. Res pa da je blo to pred pumpanjem, sm šu pol na črpalko, ker vulkanizerji itak nekej od oka nafilajo.
smile-1.gif
Tko kot so ti rekli, za normalnega uporabnika OK guma.