Z ostrim pregledom do stanja karoserije

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Ima kdo svoj način, kako z prostim očesom pod pravim kotom vidt ali je bil avto štrihan ali ne.
Jaz in tudi ličar mi je povedal, da ko se barva avto, da kakšna smet pride not ali kaj druzga in, da se vidi to, ko je avto čist in pod pravim kotom (mehurčki)....novi tega nebi smeli imet (sem preveril), pa tud razmak med karoserijo dost pove, amapk pri odbijačih se hitro zmotiš.
Pa tud pri steklih mora vse štimat, številke, letnice (toda zna se zgodit, da so en l.01 druge pa 02).....pa recimo pri robovih se vidi-odtenek, pa recimo različni odtenki na avtu...

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.068
5.650
113
Šravfe pogledaš...kaki so lah "podpisani".........kotičke okol luči ki se jih zelo težko popravi...

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Avto mora biti lepo opran in posušen. Vreme mora biti jasno, vendar ne sme stati na soncu. Od daleč pogledaš avto ter primerjaš med seboj odtenke barve vsakega karoserijskega dela posebej pod različnimi koti. Nato pregledaš od blizu vsak del posebej (blatnik, vrata...)pod različnimi koti. Preglej vsak dm posebej. Naj te nečistoče (smeti) v barvi ne zavedejo, ker s takim načinom pregledovanja jih najdeš tudi na originalni barvi. Predvsem bodi pozoren na rise pod barvo, ki so posledica kitanja in brušenja.
Če so razmaki med karoserijskimi deli različni ali pa "poškodbe" barve na vijakih se lahko kar takoj obrneš in ne izgubljaš časa z nadaljnim pregledovanjem.
Vendar pri starem avtu pač ne moreš pričakovati, da bo kot nov. Če je bil poškodovan blatnik ali pa vrata ter nato kvalitetno popravljen ni tako hudo mene bolj skrbijo poškodbe, ki so zaradi udarca nastale pod recimo blatnikom in so bolj skrite očesu.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Merilec barve nabavi in si zmagal. Na plasticnih delih pa kot so ti zgoraj svetovali.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Sem letos prodal 12 let star avto, pa valda ni in ne more biti več kot nov, napišem vse v oglasu že, kaj je z njim narobe (itak nič kaj ni bilo, nekaj rje, dve manjši buški na bokih in nekaj prask ki jih fašeš v mestih), pa mi folk pri avtu za 500 € guši da je malo popraskan, da je rjav in da ima tam-pa-tam enega nagledanega ki je kot nov... kot da ne zna folk prebrati oglasa, koji qrac pol hodiš sem in meni in bogu kradeš čas... budalizacija
bonk.gif

Tako da je pač fajn vedet kaj za kak denar sploh lahko realno dobiš. In ga temu primerno pred nakupom tudi pregledaš.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Naj te nečistoče (smeti) v barvi ne zavedejo, ker s takim načinom pregledovanja jih najdeš tudi na originalni barvi.

Dejansko imajo štrihani avti kakšno tisto smet zapikano v barvi ni pa izključno to vidt tud pri orginalni barvi.
Sem od brata pred 1 letom pogledal nov avto in ima po celem avtu brezhibno barvo brez teh zapikanih smeti....je pa predčasom mal udaru eno stran in sem gledal to mesto, ki je bilo farbano in ima tiste smeti zapikane v barvi.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:

Vendar pri starem avtu pač ne moreš pričakovati, da bo kot nov. Če je bil poškodovan blatnik ali pa vrata ter nato kvalitetno popravljen ni tako hudo mene bolj skrbijo poškodbe, ki so zaradi udarca nastale pod recimo blatnikom in so bolj skrite očesu.

To samo zato, da veš pri čem si....vsekakor bi tudi tak avto kupil...zakaj pa ne.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Sem letos prodal 12 let star avto, pa valda ni in ne more biti več kot nov

Da bi jaz prodajal nek "normalen - da pač ni eksotika" 12 let star avto in da mi nekdo uleti z merilcem barve in mi očita praske in buške ... bi se mu verjetno začel samo smejat
grin1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Jaz sicer tako starega še nisem prodajal, 4-5 let večinoma, so mi pa smešni modeli, ki kažejo vsak drekec pekec, ja če hočeš novega, pejd v salon. Pa še tam te lahko nategnejo.

Ali pa ko vprašajo za servisno knjigo in jo pol pokažem, zgledno urejeno, pa zamahnejo z roko češ, to se za par pirov dobi. Hmm, kaj pol bi mel servisno al par pirov al kaj..

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Sem letos prodal 12 let star avto, pa valda ni in ne more biti več kot nov

Da bi jaz prodajal nek "normalen - da pač ni eksotika" 12 let star avto in da mi nekdo uleti z merilcem barve in mi očita praske in buške ... bi se mu verjetno začel samo smejat
grin1.gif

Meni je to eden naredil, no merilca barve ni imel, gušo je pa kot da kupuje 2 leti star avto....... sem takrat prisegel da naslednjega pošljem direkt v mesto rojstva.... hvalabogu je naslednji prišel z denarjem, naredil 2 kroga po parkirišču in konzervo odpeljal
cheer.gif