Yaris in pokrov verige

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
447
83
Težava pri Yarisu: 2004, 1.3 bencinar.

Pušča vodna pumpa poleg tega pa je "poterbno zamenjat pokrov verige, ker pušča olje". Ok, nisem vedel, da ima avto verigo (itak ni moj), ampak pustimo to. Okoliški the usual suspects mehaniki imajo s to stvarjo 0 izkušenj, Toyotin servis za menjavo pumpe in pokrova verige hoče 450€, skupaj z delom.

Kakšen komentar? Drago, poceni, iti kam drugam (preferiramo Gorenjsko)?

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Verjetno se menja samo tesnilo pokrova in ne pokrov.

Nazadnje urejeno:

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Za ta denar maš že veliki servis narejen pri drugih avtomobilih. To je občutno predrago za to majhno jajce. Nabavit dele pa k popoldancu.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
447
83
Meni se tudi na prvi uč zdi veliko, ampak ne vem koliko je s tem dela, koliko stane pokrov in koliko pumpa.

Dva solidna mehanika sta bila toliko poštena, da je bil odgovor "nimam pojma, ker tega nismo še nikoli delali", cen rezervnih delov pa tudi nista imela pri sebi.

Če mi znaš odgovorit na ta 3 vprašanja, bom zelo vesel. Še bolj, če mi svetuješ popoldanca, ki v Yarisov pokrov ketne ne bo gledal kot tele v nova vrata. Pametovanj na pamet pa ne rabim, to znam tudi sam, ampak mi bolj malo koristi
wink-1.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Lahko ti predlagam samo mojstra v Prekmurju. Bivši Toyota pooblaščeni servis/prodaja. Po moje mu to ne bi povzročalo nobenih težav - zamenjava omenjenih delov. Ima pa zdaj odprt S.P. ...
wink-1.gif