Zivjo, prosim za pomoc. Imam tezavo z Yamaho Aerox 50, 2004, vodno hlajen. Motor mi mece vodo ven iz pokrovcka na hladilni posodi….prav tako se obcasno prizge lucka za pregrevanje…motor ugasnem za par sekund in lucka izgine.
Menjal sem ze:
Posodo za hladilno tekocino
Pokrov posode
Hladilnik
Vodno pumpo
Odstranil termostat
Tesnila na glavi
In glavo cilindra
sicer zaenkrat zadeva dela veliko bolje kot prej…naj povem, da je vodo ven metalo cisto po naklucju…lahko je bilo 50km mir…lahko pa takoj po prvih 100metrih
Sedaj testiram vse skupaj…posoda se napolni z vodo in potem spricne ven…ko da bi kje fous zrak not v sistem potegnil….ali pa ni dobro vse skupaj odzraceno.
Ne vem kje je tezava….razen, ce ga res nisem dobro odzracil…na glavi cilindra ni nobenih odzracevalnih vijakov…samo dva pina na katerih sta cevki povezani s frgazerjem…mogoce bi na enem od tem lahko kaj dodatno odzracil.
kaksna ideja kaj lahko se storim…ker meni jih je ze zmanjkalo
Menjal sem ze:
Posodo za hladilno tekocino
Pokrov posode
Hladilnik
Vodno pumpo
Odstranil termostat
Tesnila na glavi
In glavo cilindra
sicer zaenkrat zadeva dela veliko bolje kot prej…naj povem, da je vodo ven metalo cisto po naklucju…lahko je bilo 50km mir…lahko pa takoj po prvih 100metrih
Sedaj testiram vse skupaj…posoda se napolni z vodo in potem spricne ven…ko da bi kje fous zrak not v sistem potegnil….ali pa ni dobro vse skupaj odzraceno.
Ne vem kje je tezava….razen, ce ga res nisem dobro odzracil…na glavi cilindra ni nobenih odzracevalnih vijakov…samo dva pina na katerih sta cevki povezani s frgazerjem…mogoce bi na enem od tem lahko kaj dodatno odzracil.
kaksna ideja kaj lahko se storim…ker meni jih je ze zmanjkalo