XP težave - disk?

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Pozdrav vsem!

Na svojem prenosniku hp, ki je sedaj dopolnil 3 leta imam težave z XPji oz. sam sumim trdi disk.
Do sedaj se mi je že nekajkrat naredilo, da se ob zagonu windowsi niso hotli sestavit - ko bi se moralo naložit namizje se je računalnik resetiral (to se je ponavljalo in ni bilo mogoče priti v xp-je). Čez nekaj časa oz. ob naslednjem zagonu je bilo vse ok.
Sedaj sem ponovno naložil windowse in je prišlo do določenih težav z antivirusnim programom (izbrisal je nekaj datotek, za katere je "mislil", da so trojanski konji). Hotel sem narediti repair, vendar ga nisem mogel nikakor narediti, zato sem na drugo particijo na novo inštaliral windowse (le-ti zaenkrat delajo ok).

Kaj bi bilo lahko narobe?
Kaj mi priporočate poleg varnostne kopije podatkov?
smile-1.gif
Bo potrebno pogledati po novem disku?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Antivirusni programi ne mislijo, da je nekaj virus ampak to dobro vedo (redka izjema je npr. VNC).

Mogoče bi bilo dobro če bi si kake druge XP-je dol potegnil, se je že večkrat zgodilo, da je že sam XP imel trojance.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
XPji so drugače originalni, s cdja, ki je bil priložen prenosniku. Zadevo nalagam ponovno, sedaj bom naložiš še Critical security updates, katere prejšnjič nisem (mogoče je to krivo) ampak sem naložil kar direktno SP2.

Torej ni nujno, da je (tudi iz prej opisanih težav) napaka v trdem disku?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Je pa lahko narobe marsikaj, najbolj pa mi ''diši'' na rame - napolnijo se do določene meje, potem pa pride do pokvarjenega sektorja (do desktopa) in se vsipa.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
No, potem je bil kriv sistem. Vsaj v večini primerov, ko se začne sistem čudno vesti, je običajno kriv sistem sam. Priporočam ti, da naložiš sistem na novo (to si že), potegneš dol vse popravke (če imaš original) in naložiš zadnje gonilnike. In potem narediš sliko sistema s kakšnim ghostom...

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
HP ja. Ne me strašit z matično ploščo ker je ravno tri mesece nazaj potekla triletna garancija...
frown-1.gif

So simptomi pri težavah z matično ploščo taki, kot pri meni?

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
meni je šla matična 1 teden po preteku garancije.

Probal vse...ram, disk, ni da ni... obupal,nesel na servis in mi je rekel 180.000 SIT popravilo. Več, kot je bil takrat nov vreden.

simptomi so bili:
-sprva se enkrat ni hotel zagnati....je zagnal, pa ni, je pa ni...kot da bi verglal....in se je lepo zagnal.
-potem enako čez kak teden...., in potem vedno pogosteje.
-potem se je o verglanju prižgal a je ostal črn zaslon...ventilator in CPU pa sta delala normalno.
-potem pa je začel metati BSOD errorje in ni več jebal sistemske particije..pa sem ga nesel na servis

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
si ti prepričan da ti je rekel 180.000sit? ker toliko stane cel računalnik in ne uboga matična

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Ma ne me hecat. Ne dolgo nazaj se mi je zgodilo tudi to, da je bil ekran črn...
Pa sem računal, da mi bo vsaj pol leta še služil
frown-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Jaz sem bil nekaj časa 100% da je SW kriv. Ker mi je to začelo dogajat ko sem isti dan inštalirla Kasperskega in Daemon tools.

Pa sem opazil, da je v linuxih vse normalno delalo...razen zagona prej. Se pravi je bil ram ok...za disk pa nisem bil ziher (live verzija). Potem pa tudi v linuxe ni hotelo priti....

Se ti je prižgal laptop, ekran pa ostal črn? Vsaj tako je bilo pri meni.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Ja, kot bi se normalno vžgal razen tega, da je bil ekran črn... Če se ne motim, se je slišal tudi zvok od windowsov...

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
nx7010...

Eh, potemtakem bo potrebno začet v kratkem gledat za nov notebook...
Škoda mi ga je ker mi je ta res enkraten. 3 leta mi je delal praktično brez težav in ob vsakodnevni intenzivni uporabi ima bore malo sledov na ohišju... Vem, da so imeli nekateri, ki so kupili hpje približno takrat kot jaz nekaj težav in so bili nezadovoljni, ampak jaz lahko rečem samo vse dobro o tem laptopu... Sicer je bila cena poglavje zase, ampak se je splačalo... kaj naj drugega rečem, kot, da čakam dan, ko bom rekel R.I.P.
smile-1.gif