XP in BIOS ne zaznata DVD pogona

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
nov comp mam in kar na enkrat mi ne zazna več DVD/RW pogona. kar na enkrat mi je zginla ikona iz mojega računalnika in potem ga še BIOS ni zaznal. probavu sm že par zadev a nč ni pomagal.
crazy1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Cakaj, ce te prav razumem, ti je pecka bp delala, sedaj jo je pa minil?

Odpri kisto pa malo kablovje preveri..

Ce imas sanso probaj na drugem PCju.. je pa mozno, da je umrla..

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
glede na to da je comp star 2dni, ga ne bom odpiral zaradi garancije. delal je tok da sm lahko namestu XPje, potem je nehalo. potem po parih restartih je spet tok delal da sm lahko naložu driverje za grafiko in matično, potem pa kar na enkrat spet nč.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Kot prvo.... če si kupil v štacuni, kjer ti nalimajo nalepko, ki ti ne dopušča odpreti računalnika, brez da bi zgubil garancijo, kupuješ v napačni štacuni. Garancija bi morala biti izrecno na komponente.
Kot drugo.... če ti dvd-ja v biosu ne zazna, je HW napaka. Bodisi je crknil pogon, kabel, del plate.... ali pa se je samo staknil kabel. Skratka... če imaš nalepko, ti ne preostane drugega kot da ga neseš na servis.

Naslednjič pa kupi računalnik v taki štacuni, ker ti ne limajo brezveznih nalepk, da si lahko take malenkosti sam popraviš (recimo AGT ne lima nalepk).

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Tocno tako.

Ceprav je vcasih spet vprasanje.. Nek Lite-On mi je delal, pa je po parih minutah umrl, pa sem restartal, pa je spet delal.. sem ga senkal kolegu, ki mu bp dela.. Go figure.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
delal je tok da sm naložu XP, driverje za matično in pa grafično. potem je pa zginla ikona iz mojega rač. a je res možno da se je že skuru?
crazy1.gif

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
Mikrohard ti je lepo napisal katere napake so možne.
Hitro na servis in zaprosi za takojšnje popravilo.
Mogoče samo konektor ni dobro vtaknjen v pogon, ali mamaplato.
Druge rešitve ni, dokler je nalepka na ohišju Abaka.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Don_Corleone pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Vrnit.

lahko razložiš zakaj?
Ker je crknil ?

Sicer je možno, da ima Windows periodo. Probaj kaj s CD-ja zagnat in potem kako uro dve sprobavat.
Če je edina optična enota, potem uporabi Slax (opcija copy2ram) ali RIPLinux, ker dovolita, da odstraniš CD in potem druge vstaviš in probaš, kak delujejo.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
prej sm ga spet ugasnu in čez cca 10-15min nazaj prižgal, zdej mi pa kaže ikono za CD pogon. not mam DVD in ko kliknem na ikono, mi napiše vstavite disk v pogon D:
13.gif

Nesi nazaj, nimaš druge. Reci da rabiš računalnik takoj, da ti nej samo nov dvd notr porinejo. Pa u [censored] jih pošlji za nalepko (vprašaj, če - ko se boš spomnil dodajat disk/ram/še en dvd/tv tuner/zvočno kartico, če ti bojo prišli na dom zamenjat, al ti bodo denar za potne stroške povrnil)

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
Sej piše v garanciji, da lahko pridejo na dom iskat in nazaj pripeljejo.
tongue-1.gif

pozabil si še na znesek ko ga morš plačat ko ti kej dajejo not.
frown-1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
bom pa izkoristu en brezplačni pregled in čiščenje compa
hysterical-1.gif

zdej razglabljat o tem al je kupljen že sestavljen ali ne, nima smisla. to sm kupu in s tem bo treba živet. očitno mam pač prvič smolo z DVD pogonom in ga bo treba zamenjat. čeprav mi je čudno da bi bil fuč a bi mi vseeno kazal CD pogon. jz bi prej mislu da je to bolj software problem.
sprasujem se.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
jz bi prej mislu da je to bolj software problem.
sprasujem se.gif
Preidi iz "mislim/sumim" na "vem/sem prepričan".
Sem prejle napisal kako.

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
39
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Vrnit.

lahko razložiš zakaj?
Ker je crknil ?

Sicer je možno, da ima Windows periodo. Probaj kaj s CD-ja zagnat in potem kako uro dve sprobavat.
Če je edina optična enota, potem uporabi Slax (opcija copy2ram) ali RIPLinux, ker dovolita, da odstraniš CD in potem druge vstaviš in probaš, kak delujejo.

če sm te prov razumel, naj si inštaliram ta linux in preko njega sprobam DVD pogon?