Xp genuine advantage, ne pridem več noter.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.911
263
83
Slovenija
Bratrancu se je zaklenil računalnik, WGA mu ne dovoli več vstopa v katerikoli račun. Če izberem možnost Resolve now ali Resolve later je isto sranje, takoj me vrže na osnovno okno za izbiro računa. Enako deluje tudi v katerem koli varnem načinu. Računalnik je praktično zaklenjen. Je še kakšna možnost, da zadevo rešim ?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Windowsi niso vredni tega.
grin1.gif

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.911
263
83
Slovenija
saj windowsi (oem) so kupljeni, bratranec je nek hardware menjaval, potem ga je začel wga opozarjat, on pa je seveda počakal do bridkega konca.....

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
mene tudi že nekaj časa opozarja, kaj se kakšen patch kje dobi ?

zanima me če se dobi, ne link, da lahko poveste

edit: resil

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.876
756
113
www.jernej.org
Pri Microsoftu je vse možno... sicer je pa on to napisal:
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
saj windowsi (oem) so kupljeni, bratranec je nek hardware menjaval, potem ga je začel wga opozarjat, on pa je seveda počakal do bridkega konca.....

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Če so windowsi original, pokliči na MS Slovenija in ti bodo pomagali naprej...

Če bi bili original se to ne bi zgodilo.

Sploh ni res! Če menjaš ali dodajaš hardware je potrebno včasih windowse še enkrat aktivirat. Ponavadi ob menjavi matične, se pa lahko sproži že samo če dodaš mrežno.

Najprej izberi telefonsko aktivacijo, nato pokliči na aktivacije 01 585 34 49, nato izbereš številko 1 (lahko pa še malo poslušaš seksi glas od gospodične, ki pove meni
srce-1.gif
). Prebereš dolgo številko, ona ti pove novo, po potrebi še vpraša za serijsko iz nalepke. Vpišeš dolgo številko in to je to.

Pozor, ko te vpraša po vzroku zakaj se je pojavila aktivacija, bo imel najmanj težav če reče da je menjal matično ploščo. Vse je anonimno in hitro.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.911
263
83
Slovenija
Ja, poznam tak postopek, ampak jaz sploh ne morem priti do postopka aktivacije, ker ko stisnem na gumb resolve now ali gumb resolve later, oboje me vrže nazaj na login stran in se lahko samo vrtim v začaranem krogu....

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
aha. Ok. A v varen zagon lahko prideš? Tam sicer ni potrebna aktivacija za vstop, pa poskusiš elektronsko aktivacijo (če je možnost, se ne spomnim).

Drugače pa, poskusi popravljati windowse. Drugi repair. Sicer bo potem takoj zahtevalo aktivacijo (brez 30 dni),am mogoče bo pa odprlo meni za aktivacijo.

Pa še mogoče ena malenkost, če imaš novejše windowse z novimi nalepkami (SP2c al kaj že), uporabi medij ki ima na sredini oznako X13-... in ne starega z X12...

To je to, najbrž bo pa najboljše, če kr MS jutri pokliče
confused-1.gif

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.911
263
83
Slovenija
Hvala vsem za pomoč,

sem obupal in winse ponovno inštaliral. Ni šlo niti popravilo obstoječih windowsov, tako da je lažje bilo na novo vse narediti, kot pa se za.ebavat....

Podobne teme