Xbox 360 vs PS3....vs Wii :D

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Počasi bo treba vzeti novo konzolo in ne vem kaj.

V nekje 80% časa bom bolj ali manj sam nažigal špile, mi je pa Wii interesanten za ko pride družba...

Zadnjih par dni sem si dosti prebral glede obeh (xbox 360 in ps3) in se ne morem odlocit...

Xbox mi nekako bolj disi, vendar me skrbi Red Ring Of Death. Sicer bi obe konzoli kupil novi v trgovini in tudi špili bodo originali, vsaj na začetku (za ps3 drugega tako ali tako ni).

Kar se tiče ekskluziv, me xbox mogoče malce bolj prepriča (edini špil, ki me pri ps3 res privlači pa da je ekslkuziva, je GT5...), samo se še kar ne morem odločit...

Ima kdo kak pameten nasvet?

Kje kupit xbox-a? (za ps3 vem, xbox sem dobil info, da so kao pametne cene v mullerju, ceprav baje premium xboxov ni vec, elite pa ne rabim).

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
sergio, je blo že cel kup napisanega o vseh treh konzolah na forumu, pa vseeno.
Če te skrbi RRD na X-boxu so tvoji strahov nepotrebni. Napake so odpravili in sedaj so Xboxi mnogo bolj zanesljivi.
Sem ugotovil da težko nekomu svetuješ kaj naj nabavi. Vsak ma svoje pluse in minuse in je čisto od posameznika odvisno kaj bo kupu. WII je vsekakor izredno zabaven za več igralcev in je primeren za družabne večere.
Najboljše bi da probaš oba, pogledaš ponudbo iger in katere igre ti bolhj ustrezajo, tisto kupiš.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Jaz nisem nikoli niti za trenutek obžaloval, da sem kupil Wii. Saj za ta sistem obstajajo tudi dobre solo igre, kot recimo super mario galaxy, legend of zelda ... je pa res da zadeva najbolj zasije ob dobri družbi in dobrem pivu
nahrung002.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
mam X360 in Wii

Wii je bil zanimiv sam na zacetku,

zdej, ko pride obisk ga noben se povoha ne,

vsi takoj na 360tko; NHL, PES, DOA, nesejo wii na celi crti,
tisto mahanje z remote kontroleji je premal dodelano, tut balance board sameva.....

se GTA4 jim bolj zanimiv, pridejo in gledajo kak spilam,
mal sugestirajo.....

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Ne govori neumnosti. Težave so v večini odpravljenje, če se pa pojavi vseeno ti ga pa brezplačno popravijo oziroma zamenjajo.

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Citat:
Uporabnik kelih pravi:
xbox se še zmeraj kvari težave še niso izboljšali.
Kelih ti govoriš tako mastne in nemarne neumnosti, ki lahko priletijio samo iz ust neizobraženega 12letnika, ki ima PS3 in misli, da se na vse spozna, ker mu je najboljši prijatel nekaj neumnega prodal o tem.
Na forumu si pa zaradi večnega teženja zaslužiš BAN in ne pardnevni ampak IP
cheer.gif

Mi2 nebova nikoli prijatla
jezen.gif

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Citat:
Uporabnik kelih pravi:

sej zato pa je 3 leta garancije na rrod. Pri muellerju je 3. leta celo na vse okvare
evil.gif

MiKa

Batagel
15. jan 2008
361
0
16
MB
Sem lastnik Playstation 3 in sem bil, kot avtor teme, v dilemi nabaviti le-to ali pa Xbox 360...za Sony-evo konzolo sem se konec koncev odločil predvsem zaradi multimedijsko širše uporabnosti in dejstva, da podpira HDMI oziroma HD ter Blueray tehnologije. Zadeva je odlična, deluje s skoraj vsemi napravami, ki sem jih priključil, tudi s telefoni znamke SonyEricsson. Ima dober internetni brskalnik in nasplošno deluje skoraj brezhibno.
Igri, ki jih imam, sta Grandtourismo prolouge in pa GTA IV, torej klasični za to konzolo. Pri prvi lahko rečem, da je grafika odlična, fizika avtomobilov in kocept igranja malo manj. O GTA IV pa verjetno ni potrebno izgubljati besed, kajti razen neizogibnega nasilja, je igra fenomenalna- zgolj kot informacijo, statistika pravi, da je po 24 ur neto igranja, šele 40% igre končane.
Prebral sem tudi, da je XBOX 360 odlična, a kot rečeno, raje sem se odločil za PS3. Upam, da je prispevek vseboval kaj koristnih informacij.

kelih

Fizikalc
17. jan 2008
378
36
28
Citat:
Uporabnik OldSkul pravi:
Citat:
Uporabnik kelih pravi:

sej zato pa je 3 leta garancije na rrod. Pri muellerju je 3. leta celo na vse okvare
evil.gif

če je rrod ne pomeni da je zmeraj ista težava
stupid-1.gif
karkoli je narobe z x360 se pokaže rrod moj frend ga je fuknu na kle (ponesreč) pol pa ko ga je nazaj priklopil je bil rrod tut če boš ti fukno granato na x360 se bo pokazu rrod.pa če moreš na vsake pol leta čakat 3tedne da dob iš xbox nazaj te tut use mine do takrat.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Mislim da si si sam odgovoril na vprašanje. Na PS3 ti je edina zanimiva ekskluziva GT4 in zaradi ene eksluzive se mi zdi brezveze dajati 500€ za konzolo. Za isto ceno praktično dobiš x360 in Wii. Wii je tako ali tako zakladnica odličnih eksluziv, x360 pa že ima izdelano veliko zakladnico dobrih iger. Sam sem naprimer kot zagret igralec FRPjk pričakoval da bo treba po PS3, a je njihova količina na PS3 bolj bedna 8praktično edina vredna pričakovanja je FF13), medtem ko za X360 te kar dežujejo. PS3 bi priporočil, samo če ga misliš uporabiti za ogled hd vsebin, kjer pač tako Wii kot X360 ponujata le dvd pogon, medtem ko ima PS3 vgrajen BD.

Aja pa še to. Če imaš slučajno doma zbirko PS2 iger in bi se po nakupu PS3 rad znebil stare konzole nikar! 20Gb PS3 (ali kateri je že najcenejši) kolikor vem sploh ne podpira igranja starejših (PS2) iger, medtem ko dražji modeli to sicer podpirajo, a ker je podpora na evropskih modelih zgolj softwerska (ameriški in japonski PS3 imajo v nasprotju s evropskimi vgrajeno vezje iz PS2 tako da je podpora starejšim igram hardwerska) je zelo odvisno od igre do igre katera bo delala dobro, katera bolj tako tako in aktera sploh ne.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Ob RROD obstaja cela kopica kod, do katerih lahko prideš s stiskanjem tipk sync in eject. V veliki večini so za RROD krive oslabljene povezave med GPU in matično plošo, kar se da popravit, rezultati na dolgi rok so različni...

Za domače gusarje pa PS3 zaenkrat ni niti opcija.

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
ksz..
Čist laično vprašanje. Predvidevam da ima ps3 slote za usb...Ima sploh podporo za divx? Če jo ima, ali predvaja direkt z usb ključa, ali je potrebno presnemavat na disk
hvala