XBMC

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.874
756
113
www.jernej.org
TV nanizanke moraš imeti v ločeni mapi, potem pa to mapo dodaš v knjižnico in ji nastaviš scrapper za TV nanizanke. Vse ostalo bo XBMC naredil avtomatično..

sass

Guru
1. sep 2007
5.220
857
113
lahko pa tudi želeno mapo dodaš med priljubljene (favorites) in potem izbrani tipki dodeliš, da odpre seznam priljubljenih.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ali je tudi vam nehal delat 1channel in Genesis??
Da vem al je svetovni problem, al T2 kaj blokira...

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.534
443
83
Razen IPTV Stalkerja mi ostalo kar imam nameščeno dela. Nekaj časaa je pomagala menjava MAC. Sedaj mi to ne gre več.
Genesis je v ustaljenih tirnicah. Pač kakor imaš srečo s streami. Nekaj leti drugo se zatika.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Sorry za paniko.
Zdej dela. Včeraj pa res oboje ni delalo in mi je blo čudno.
Hvala!!

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
A še komu ne dela ročno oddajanje podnapisov? Dela samo tisto, kar povlečeš s subtitles pluginom. Tudi če poimenujem podnapise enako kot video, ne dela.

Sicer na minix 8-h predvajalniku (Android).

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
imam na win7...
delajo mi vsi podnapisi s partisa recimo.

klik na OK oz enter, izbereš "zvočink" (desno v spodnji vrstici), in lahko izbiraš med podnapisi. To ne dela?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.534
443
83
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Sorry za paniko.
Zdej dela. Včeraj pa res oboje ni delalo in mi je blo čudno.
Hvala!!
Pri meni je bilo včeraj OK. ? Sem na T-2 optiki.

Ima kdo rešitev za usposobit IPTV Stalker? Že kak teden sicer nisem nič brskal okoli tega. Nekaj časa mi je občasno delal prek "iVue tv guide". Sedaj ne gre.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pc imam preko hdmi kabla priklopljen na onkyo receiver.
vse lepo špila.

moti pa me, če imam prižgan kodi in receiver in tv ugasnem, potem pa pri ponovem prižiganju je kodi zamaknjen v levi zgornji kot in ga morem ponovno zagnat. windows namizje pa je normalno čez cel tv.

kakšna ideja kaj ga mede?
sam sumim na receiver, da pri vklopi/izklopu nekaj spremeni resolucijo in se kodi ne zna potem nazaj raztegent.
v nastavitvah na pc-ju imam kot monitor prikazan receiver in ne tv. se pravi pc misli, da imam onkyo monitor:p

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Čudno ampak verjetno je res nekaj v tej smeri.

Mene je Kodi zafrkaval ko sem se z Remote desktop priklopil na HTPC s Kodijem in je kodi pobral resolucijo od kompa s kjer sem prišel (1280x1024). Šele reboot je popravil resolucijo. Sedaj za namene administracije uporabljm realVNC ki ne zmede resolucije, če bo kdo imel enak problem.

Če res receiver štela kako resolucijo bi znalo biti zelo tečno. Mogoče tukaj najdeš kaj: http://forum.kodi.tv/showthread.php?tid=127086&page=3

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hvala, nič uporabnega ne pišejo.
eden predlaga neko napravo za 100€:)
eni z denonom nimajo težav.

morem še nekaj preverit, pa potem morda na oknyo pišem
al pa če obstaja kak program, ki bi znal obdržat nastavljeno reoslucijo ne glede na to kak monitor gor priklopiš:) Vbistvu neumen program, ampak za take primere bi pa znal prov pridet:))

si mi pa dal "delo" da probam vnc namesto teamviewerja:) na k.. mi gre, ko po odjavi ostane okno, da sem bil gor in pol je super fajn tist X lovit z daljincem:/

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Ja tudi sam sem zato skenslal TW. VNC ima še najmanj problemov pri administraciji sistema s Kodijem.

ant

Pripravnik
Jaz pa bi prosil za pomoč. Nikakor mi ne uspe povezati laptop z win10 in Philips tv, kjer gor laufa kodi. In sicer nikakor ne uspem narediti neke povezave, da bi recimo kakšno mapco iz laptopa videl tudi na kodiju.

katero povezavo naj bi izbral? FTP oz. drugih serverjev nimam, stp pa mi ne deluje.

rad bi v bistvu dodal share folder v win.

Nazadnje urejeno:

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.367
159
63
37
Poskusi v WIN10 narediti še en račun in potem v tem računu sheraj mapo. Potem pa Kodija poveži s tem drugim računom in bi moglo delat. Neka taka fora je bila pri meni. Že pri WIN7 sem moral tako narediti.

Al pa poizkusi še malo pogooglat, če ti to ne deluje. Je kar znanost povezat Kodija in WIN10.
redface-1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
vse lepo špila.

moti pa me, če imam prižgan kodi in receiver in tv ugasnem, potem pa pri ponovem prižiganju je kodi zamaknjen v levi zgornji kot in ga morem ponovno zagnat. windows namizje pa je normalno čez cel tv.

sam sumim na receiver, da pri vklopi/izklopu nekaj spremeni resolucijo in se kodi ne zna potem nazaj raztegent.
v nastavitvah na pc-ju imam kot monitor prikazan receiver in ne tv. se pravi pc misli, da imam onkyo monitor:p
http://monitordetectkiller.com/

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
vse lepo špila.

http://monitordetectkiller.com/
Lahko pa probaš trik z blokiranjem PINa 19 na HDMI portu (precej daleč dol imaš celo fotko).
https://social.technet.microso...f-detection-how

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hvala!
to bom pa probal. take enostavne varjante so mi všeč:)
tist adapter je predrag, za tolk kolk jst to uporabljam...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
vse lepo špila.

Imam enako konfiguracijo. PC z Win 10 na Onkyo receiver s HDMI, Kot monitor je prikazan receiver in Kodi se pravilno postavi tudi po ugašanju in prižigu TV in receiverja.
Ali imaš na "receiver" monitorju resolucijo pravilno nastavljeno?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Na "receiver" monitorju?? Kaj si to mislil?
Povsod kjer sem lahko kaj spremenil imam full hd.