Wubi - Linux

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Preko Wubi programa sem si instaliral zadnji Ubuntu, zgolj zaradi firbca, zdaj imam moznost izbire OS sistema ali XP ali Ubuntu. Nikoli nisem tega uporabljal, ampak je kar vsecen, zdaj ga bom preizkusal nekaj dni in ce mi bo vsec, bom formatiral in namestil samo Linux, zanima me predvsem nekaj stvari;

- ali so prilozeni programi dovolj za predvajanje audio in video datotek, v prvi vrsti mi je pomembno, da se da glasbo priklicati vsaj tako kot pri winampu, za video mi ze ni toliko vazno, sem videl, da deluje

- kako je z nastavitvijo poste, nikjer nisem zasledil moznosti nastavitve, na koliko casa naj preverja novo posto

- kako je z drugimi programi, recimo Garmin programi, AV programi, Nero, itd. Videl sem tudi programcek za peko, ali je ta dovolj dober ?

- kako je z gonilniki, je potrebna dodatna namestitev za graficno in zvocno. Zvok se sicer predvaja.

In nekako zadnje vprasanje, ali je kljub vsemu vseeno dobro imeti namescen ze XP, za vsak primer ?

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Avdio video je v linuxu isto kot v win, dela in predvaja vse. Za avdio je nekje Amarok še najbolj popularen. Če hočeš nekaj podobnega winampu je Audacious.
Nastavitev pošte? A to misliš v thunderbirdu (oziroma ne vem kateri poštni odjemalec maš) v nastavitvah samega programa kot v xp(ni velike razlike)
Če ti dela zvok in slika kot je treba potem ti je že samo namestilo vse potrebne gonilnike ob sami namestitvi ubuntuja.
Za snemat cd-je je tisti program vredu. A je program "k3b" ?

Po mojem če si na novo namestil linuxe, imej xp-je še en čas...

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Če ne rabiš 3D ful nujno, ostani še nekaj cajta na virtualni mašini, dokler ne narediš popolnega prehoda.
Jaz sem zelo navdušen nad linuxom, ampak zaenkrat še vsega ne morem koristiti tam ... zato je dual boot obvezen zame.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
"Avdio video je v linuxu isto kot v win, dela in predvaja vse. "

S tem, da pri obeh rabiš kodeke instalirat.

Ubuntu te ponavadi vpraša, pa potem moraš parkrat kliknit YES, OK.... pa naloži in špila.

Thunderbird ima nastavitev intervala nekje pod Accounts Settings (ne pomešat z Options oknom).
(pod "Server Settings" / "Check for new messages every XX minutes")

"Videl sem tudi programcek za peko, ali je ta dovolj dober ?"
Dovolj dober za kaj ? Za fajle pečt bo že.

"gonilniki"
Kaj ti ne deluje ?

"XP"
Ko ga več 3 mesece ne boš zagnal, ga lahko izbrišeš.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Aja, v Ubuntu je Evolution, ne pa Thunderbird.

Čas preverbe maila se določi v wizardu na začetku, ko kreiraš email account.

Pozneje pa v Preferences / Mail Account / Edit / zavihek Receiving Options

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Za posto je ze kar vgrajen postni odjemalec. Drugace pa slika filma deluje, prej je namestilo neke kodeke, to je ok. Kako je pa z AV programi in torrent odjemalci ? Utorrent ze ne deluje. Ce bi mi delovali vsaj vsi programi za Garmin, kaksen torrent client in AV program, bi ze bil zadovoljen.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
AV ne rabiš, ker praktično ne najdeš virusa za linux. Isto velja za spyware in ostale *were. Firewall je že vgrajen.

Za torrente pa mislim, da ima ubuntu že vgrajen transmission. Če pa še ni, ga pa lahko namestiš preko add/remove programs

Thazz

Fizikalc
8. sep 2007
529
36
28
Sairach
Ja, za torrente je originalno Transmission. Z wine-om lepo deluje tudi uTorrent, utorrentu pa je zelo podoben deluge, ki je prav za gnome namizje narejen. Popularen je tudi Ktorrent, ki sicer za KDE, vendar pa normalno deluje pod gnome.