Word-Kazalo nujno!

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Lep dober večer.

NUJNO bi potreboval pomoč. Delam neko nalogo in tema je vodik. Zalomilo se je pri ošteviljčenju in kazalu. Seminarsko nalogo bi razdelil na 2 dela.

1. del: Vodik
2. del: Vodik v vsakdanjem življenju

Ošreviljčenje bi potreboval na takšen način...npr. 1.1 Uvod
.......................................................................1.4 Pridobivanje...

...in vse tako do 1.7 Zanimivosti. Novo poglavje se začne z vodo in bi rad da bi bilo tokrat od 2. naprej. Mislim da je to možno oz. sem prepričan da je možno kajti to sem že delal vendar mi je pobegnilo iz glave.

Hvala tistemu ki bi se potrudil...

NAGRADA: 5* in 200Altov tistemu ki bi bil pripravljen storiti do jutri zjutraj(5.30)

Najlepša hvala

tomi

Guru
1. sep 2007
18.607
9.818
113
40
MB
1.nič lažjega, prvo si vklopi slogi in oblikovanje, označi vse besedilo in stisni počisti oblikovanje.
2. nastavi naslov 1, naslov 2 in pa po potrebi naslov3 pač zahtevam ki jih maš.
Naslov 1: desni klik->spremeni: pisava times new roman 16, krepko, vse velike črke, naštelaj še prelom da bo vsak naslov 1 na novi strani.
naslov2, naslov3: desni klik-> spremeni: times new roman, 14, krepko

potem pa samo izbereš glavna poglavja, pa daš naslov1, podnaslove označiš in daš naslov 2, to je to.

poravnava obojestranska, razmik med vrsticami 1.5, vire ne pozabit po abecedi razvrstit.

je še par stvari, ampak ko boš tak daleč bo že nekaj
smile-1.gif

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
1.nič lažjega, prvo si vklopi slogi in oblikovanje, označi vse besedilo in stisni počisti oblikovanje.
2. nastavi naslov 1, naslov 2 in pa po potrebi naslov3 pač zahtevam ki jih maš.
Naslov 1: desni klik->spremeni: pisava times new roman 16, krepko, vse velike črke, naštelaj še prelom da bo vsak naslov 1 na novi strani.
naslov2, naslov3: desni klik-> spremeni: times new roman, 14, krepko
*************************************************************************************************************************
potem pa samo izbereš glavna poglavja, pa daš naslov1, podnaslove označiš in daš naslov 2, to je to.

poravnava obojestranska, razmik med vrsticami 1.5, vire ne pozabit po abecedi razvrstit.

je še par stvari, ampak ko boš tak daleč bo že nekaj
smile-1.gif

Do tu sem prišel...dalje mi pa ni nič jasno
uf-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.607
9.818
113
40
MB
kak te ne
smile-1.gif
jaz predpostavljam da maš ti text pač napisen že, ob strani maš pa odprte sloge in oblikovanje. in zdaj idi skozi seminarsko in tisto kar želiš da je prvi glavni naslov z miško označi, potem pa samo stisni na naslov 1, vse kaj so podnaslovi označiš in klikneš naslov 2 in to je to

tomi

Guru
1. sep 2007
18.607
9.818
113
40
MB
prvo moreš vse to porihtat, ker drugače ti tud kazala nebo naredlo, oz bo zmazek

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
V sam tekst moraš dodati predmet - kazalo:
Vstavljanje -Sklic - Kazala
Potem s spiska zbereš tip kazala (tekst). Na razpolago imaš še slike, vire itd.
Ko potem posodabljaš (če kaj popravljaš v tekstih, katera prikazuje kazalo), klikneš z desno tipko na kazalo in izbereš Posodobi polje - celotno kazalo.
To bi blo to.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.607
9.818
113
40
MB
kot ti je že pred mano odgovoril, edino to še, vstavi formalno kazalo.
zdaj bi moglo bit za silo, žaj pa še številčenje strani pa je to to

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Oštevilčevanja na kazalu ali pri poglavjih?
Pri poglavjih lahko sam začneš in word nadaljuje, imaš pa funkcijo v orodni vrstici, ki je temu namenjena, ima pa slikco zamaknjenega teksta oz. številke 1 2 3 navpično. Orodno vrstico Oblikovanje izbereš tako, da klikneš z miško na orodno vrstico z desnim knofom.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.607
9.818
113
40
MB
ja zdaj pa je treba tak; na isti strani ko maš kazalo, takoj pod kazalom vstavi prelom, vstavljanje-prelom-naslednja stran.

ko to narediš klikni nekje nad prelomom, npr. v kazalu in daj vstavljanje- številke strani

izbereš, da ne številči prve strani, rimske številke, desno zgoraj

pol pa klikni kjerkoli pod kazalom nekje v tekstu pač, pa greš spet isto edino da tu pa nesme bit z rimskimi, isto desno zgoraj, pa lahko oštevilči tudi prvo stran

pol pa še osvežiš kazalo