Wireless na laptopu - problem

max3

Zelenc'
14. sep 2008
7
0
1
pozdravljeni vsi uporabniki tega foruma...imam problem oz za nekatere izmed vas samo problemček
smile-1.gif
, in sicer...kupil sem ruter use lepo pravilno povezal in zdaj hočem imeti na hišnem(navadnem) računalniku internet navadn žični, na prenosnem računalniku bi pa imel brezžično povezavo, toda tukaj se stvari zakomplicirajo...moj prenosnik mi nezazna povezave, je prišel kolega s svojim prenosnikom h meni in je zaznal moj ruter se je priklopil gor vse normalno...zakaj meni noče?moram naresti kakšno povezavo na prenosniku, ker nisem to nič naredil?prenosnik je pa HP compaq nx6110!

hvala vsem za pomoč!

Lp

Ne se dret - stein

Nazadnje uredil moderator:

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
ali imaš na prenosniku vklopljen wireless?

nekateri prenosniki imajo posebaj tipko za vklop, pri drugih se vklopi z kombinacijo FN+F2 ali kake druge tipke.

max3

Zelenc'
14. sep 2008
7
0
1
imam tipko samo se mi neprižge če pritiskam na njo...slišal sem da moram imeti inštalirane vse driverje tudi za grafično, matično, itd...

max3

Zelenc'
14. sep 2008
7
0
1
inštaliral sem driverje, zdaj mi pa napiše...
INTEL(R) PROSET/WIRELESS SOFTWAEW WAS UNABLE TO DETECTED A SUPPORTED ADAPTER.PLEASE INSTAL A SUPPORTED ADAPTER.
kaj bi bilo to...še kaj manjka mogoče?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Pa ti sveti lučka za wireless ? Ponavadi je modre barve.

max3

Zelenc'
14. sep 2008
7
0
1
ne lučka za wireless mi ne sveti to mi je čudno...driverje nekater sem že inštaliral s te strani, ne pa vseh...ali moram use te inštalirat?

Tomaz

Pripravnik
2. sep 2007
197
0
16
Marburg Umgebung
Pa ne pozabi na Wireless Zero configuration servis v oknih. Razen če boš uporabljal kakšen drug produkt za iskanje in urejanje profilov wifi povezav.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Je že napisal, da uporablja intelov software za wireless. Vendar zero configuration ne bi smel imeti ničesar s tem, da se mu lučka sploh ne prižge.

max3

Zelenc'
14. sep 2008
7
0
1
ja lučka se sploh neprižiga, prijatelj je pa s svojim prenosnim normalno najdel moj ruter in se povezal...to mi je res čudno...kaj predlagate?če sploh lahko kaj
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Poskusi tole:

1. Press “start” then select “run” then key in “regedit” this will open the system registry

2. Go to:
HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/Class/{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002bE10318}/

3. Search under HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control for “Atheros”
or right click the folder {4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002bE10318} and choose “Find” then key in “Atheros”

Now this will most likely vary on your machine. I found it in the “0011″ folder

4. Once you locate it add new string value to that folder. Right Click the select “new” then “String Value”

Name the first “String Value” that you created as “gpioPinFunc0″ press enter. Right click it again and then select “Modify”. Key in “3″ in the “Value Data”

it should look something like this:
Value Name:
gpioPinFunc0
Value data:
3

5. Create another “String Value” with this values:

Value Name:
gpioFunc0ActHi
Value data:
0

6. Close the Registry and restart your computer.

max3

Zelenc'
14. sep 2008
7
0
1
hvala za prijaznost....mislim da je dan danes malo takoh kot vi...samo nažalost sem se ustavil pro 3-tji točki tu sem se zgubil....nevem kaj narediti, če kliknem z desnim gumbom tja in napišem "Atheros" kliknem find next, mi napiše finisheed searching throuth the registry, nenajdem pa control for atheros :S

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
HP Cpq običajno pridejo z Recovery CD-ji - na novo instaliraj vse. Če se še po tem ne prižge lučka, bi znala biti HW napaka. Če ga imaš v garanciji nesi na servis

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Aaaa...

Install driver, reboot, molitev, preklop stikala.
Ponavljaj, dokler ne dela.

To sem imel podoben primer pri sorodnikovem laptopu. Enkrat vmes delal, potem pa ne. Prav začel delat tam pri peti reinstalaciji driverjev.

Nazadnje urejeno:

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Ti notesniki so imeli wireless kot dodatno kartico. Mogoče sploh nimaš te kartice in ti zato ne dela.