wireless kartica?

Legend

Pripravnik
21. avg 2007
46
0
6
potrebujem wireless kartico za internet in me zanima vase mnenje za katero kartico naj se odlocim. Moj namen je zapraviti najvec 40€. p.s:razdalja ki jo more premagati pa ni vecja od 10metrov vendar hocem malo drazjo kartico ker ta poceni ne dela prevec dobro(asus low class) HVALA

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne vem sicer kakšno kartico iščeš (PCI, USB, PCMCIA) ampak če iščeš PCI imam sam najboljše izkušnje s tistimi, ki imajo anteno na vrvici - že zato, ker lahko anteno prosto premakneš tja, kjer je boljši signal, računalnik pa bolj težko premikaš (pa še večkrat se zgodi, da računalnik sam malo blokira signal, kak pa daš anteno malo stran, pa signal naraste).

Drugače pa lahko kupiš tole Linksysovo: http://www.ceneje.si/linksys-brezzicna-mrezna-kartica-wmp54g-54mb-pci Ima večjo anteno kot večinoma ostale, tak da vleče precej dobro/zanesljivo. Lahko pa v skrajnem primeru kupiš tudi kabel in daš anteno nekam drugam.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Najcenejša, ki jo lahko sploh dobiš, je od canyona in je neverjetno dobra. Dela v vsakem sistemu, ki si ga zmisliš, lovi super in dela stabilno. Sem zamenjal usb wlan dongle od netgeara s temi od canyona pa ni primerjave
bonk.gif
D Niti v laptopu mi wlan ne dela tako dobro.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
jaz pa imam ravno obratne izkušnje. sem kupil low range pci kartico, pa mi je skozi signal prekinjalo (čeprav je bil dober), potem sem pa prestavil računalnik za 3m pa ga obrnil tak da sprednji del gleda k routerju pa mi sploh ni več vleklo. razdalja pa je ca. 6m in skozi 2 10cm debeli steni.
crazy1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ja, točno tako. Jaz sem se šele po zelo pozitivnih reviewih odločil za canyona. Vsi imajo pa izkušnje z nekimi asusi in podobnimi jajci in jih mečejo v isti koš...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Asus WL-138g V2 : odpad, drek, šit

Canyon CN-WF511 : božji izdelek, dokaz, da bog obstaja

wink-1.gif

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
Citat:
Uporabnik stein pravi:
wink-1.gif

Evo, pa ne me takoj zabit, ampak jaz imam z točno tem Asusovim modelom čist fajn izkušnje. Sem jo imel v pcju kakšno leto z ruterjem v drugi sobi in nisem imel nobenih težav
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kolega imel. Lepo vse novo kupi in me pokliče, ker ne dela prav.
Še sreča, da sem svoj laptop s sabo vzel in takoj videl, da je AP ok in je problem v PC-ju s kartico Asus. Ko po eni uri samonategovanja še vedno ni delalo, sem mu rekel, naj kartico vrne in sem mu ponudil svojo CN-WF511 za simbolično ceno (življenjska napaka !!!!).
Kar je tudi naredil. Čez pol ure me pokliče, da vse dela.

Zgodb o WL-138g V2 (imaš V1 ali V2 ?) je v forumih polno. Brez veze svetovat karkoli drugega, kot "Vrni ali zamenjaj". Čisto zapravljanje časa.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Citat:
Uporabnik stein pravi:

Canyon CN-WF511 : božji izdelek, dokaz, da bog obstaja

wink-1.gif

Tudi jaz mam tako ASUS kartico pa nimam nobenih problemov.
Problem sem mel z ruterjem (asus WL500G-P) ampak ko sem mu naredo update problemov več ni blo.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
PCMCIA je vsaj 10 let starejši kot USB, že 286-tke so ga imele
wink-1.gif
no ker zaupam folku ki mi po telefonu previ: "ne tega pa nimam". sem se motil...
Našel sem Linksys Wireless 54G PCMCIA Adapter za dobrih 20€ tako da ji bom kar to vzel.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Jst imam doma Asus WL-100g, ki je ne uporabljam že nekaj časa, Kdo rabi? Dam za simbolično ceno
smile-1.gif