Wireless bridge (ad-hoc)

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Željena situacija:

modem - <UTP> router1 ((( wireless ))) router2 <UTP> rač2
hhhhhhhhhhhhhhhh |
hhhhhhhhhhhhh <UTP> rač1

Routerja sta TP-LINK tl-wr642g in Linksys WRT-54GH-EU. Ali je možno izvesti tole? Med nastavitvami linksysa ne najdem nič pametnega, pri TP-LINKU pa je nek "brigde mode", kjer je potrebno vnesti MAC ... nikjer pa ne vpraša po varnosti (WPA2 ...). Kaj mi je narediti?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ruter1 nastavi normalno.

Na ruter2 pa pod WLAN daj client mode in se poveži na prvega (v spiku klikneš na WLAN ESSID od prvega in ko vpraša WPA ključ vtipkaš (če je nastavljen).

Če ne gre (OpenWRT trdi, da ni po standardu in ne more delat...) pa:

WDS način.
To žal vsak imenuje drugače in včasih tudi deluje drugače (ni standarda).

Gre tak, da v obeh ruterjih nastaviš WLAN na WDS način in vtipkaš MAC naslov od drugega ruterja (pozor, (W)LAN naslov, ne WAN).

Najprej probaj brez enkripcije, ker je lažje.

Potem, ko dela, pa vklopi WEP (ki lahsko razbije v minuti, torej je brezveze) ali WPA2-PSK (CCMP-AES).
V primeru WPA morata oba ruterja imeti enak ESSID ("ime omrežja") !

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Na tistega Linksysa ne gre noben odprti firmware ali kaj ? Jaz sem ga stlacil na enega G-ja, ne poznam serije GH, morda vseeno kaj obstaja. Ce obstaja, potem ima precej verjetno tudi moznost za bridge.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kupi drugega, ki podpira.

Bom.
smile-1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Gre tudi na nekatere druge modele, je pa tako, da so modeli z L v imenu opremljeni znekaj vec flasha in zato ni problem gor spraviti polnega FW. Jaz sem na omenjenega G-ja (brez L) moral dati "mini" verzijo.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
"G" so bili do verzije 4 polni, kasnejše pa so oskubili. Takrat so zaradi zahtev trga lansirali tudi popularni "GL", ki je bolj ali manj enak starim G-jem.

Za "GH" še nisem slišal, ampak po tem sodeč ima crash prav.