WinXp Home - users

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
V WinXp Home sem s pomočjo control userpaswords2 nastavil, da se win avtomatsko naložijo z željenim userjem. Vse lepo in prav ... zadeva dela. Vendar sedaj ni več tega uporabnika na seznamu uporabnikov. Uporabnika ne vidim niti, ko zaženem control userpaswords2 niti pod uporabniki v controlni plošči, ko se prijavim z administratorskimi pravicami. Če želim ustvariti novega uporabnika s tem imenim pa sistem sporoči, da uporabnik že obstaja kar je logično saj dela avtomatska prijava s tem uporabnikom.
Moti me zato, ker bi začasno spet rad povečal pravice tem uporabniku! Je kakšna možnost ponovno dodeliti uporabniku administratorske pravice!?
confused-1.gif

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Sem ja! Samo potem je samo user z administratorskimi pravicami na seznamu. Oz. če dam dvakrat CTRL+ALT+DEL in vpišem ime uporabnika, ki ga ni na seznamu potem se lahko prijavi. Samo na seznamu ga ni, da bi ga videl!
Tudi geslo sem dodal pri "težavnem" uporabniku in potem pač sporoči, da ne more logirat userja! Ko sem geslo odstranil spet deluje avtomaski login.
write.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.874
756
113
www.jernej.org
Poglej v Start/Control Panel/Administrative tools/Computer mamagement/Local users/users. Če ga tukaj notri najdeš, klikni desno nanj in nato Properties. Tam pa lahko greš na zavihek "Member of" in ga dodaš poljubni skupini. Če ga pa tudi na tem seznamu ni, sem pa brez idej...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
V registru je spisek uporabnikov, ki se ne kažejo v spiskih. Kao "skriti" uporabniki. Poglej če je to. (točno ime ključa na googlu...)

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Zanimivo, da v Computer Management ni Local Users ...
uf-1.gif

246262-ComputerManagement.jpg

Priponke

• 246262-ComputerManagement.jpg
    246262-ComputerManagement.jpg
    37,1 KB · Ogledi: 191

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Najbrž res!
17758-icon_confused.gif
Sej ostalo je OK samo pri loginu dobim message ...
246385-Raziskovalec.jpg

Priponke

• 246385-Raziskovalec.jpg
    246385-Raziskovalec.jpg
    7,8 KB · Ogledi: 195