Windows XP - zmanjkalo elektrike

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Danes me je kolega klical da ko mu je računalnik laufal zmankalo elektrike. Sedaj se mu ne postavi več, ima pa windows XP. Pride uglavnem samo do tam kjer ga sprašuje kako hoče zagnati sistem ali varni način ali normalno, in kamor koli kliknene ne pride nikamor zmeraj se mu ponovno restarta. Ali je kaka možnost hitrega popravila ali je treba ponovno naložit. Ke najbrž ga bo pripeljal k meni pa prej sprašujem kaj in kako
frown-1.gif

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Štarta PC z Win XP namestitvenim CDjem, zbootaj ga v recovery konzolo in v njej poženi chkdsk /r in nato poskusi ponovno zagnat Win XP.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
V recovery konzoli se seveda /p ne uporablja, saj chkdsk takrat drugače funkcionira. Dejansko /r vsebuje tako funkcijo /p kot tudi /f, če gledamo funkcionalnost z vidika dos okna v samih Windowsih. Pravilen ukaz v recovery konzoli je torej chkdsk /r

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Uglavnem ta fora mi ni ratala v recovery konzoli z chkdsk /r , tako da sem moral sistem na novo naložit.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Škoda. No če nisi imel nekih nujnih programov in podatkov, tako ni panike, drugače se pa da vsake windowse zbudit v delujoče stanje.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Iz varnostne kopije
evil.gif

Drugače pa imaš prav... Kar na regularno ugasnjeni XPjki naredi v recovery console CHKDSK /r pa potem poročaj kaj si uspel narediti... oz. koliko ti je pregledoval disk.

Sicer se pa osebno z zastarelimi (Legacy) operacijskimi sistemi ne ukvarjam več...

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Ne rabiš varnostne kopije. Samo namestitveni CD, če tega ni pa nek delujoč PC.

dosti je blo, ne da se mi težke prepričance prepričevat, delaj kot ti paše.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Lepo da si še enkrat premislil in popravil originalen post...
V bistvu uživam v tem, da prcam take nadebudneže ki mislijo da so pojedli vso pamet tega sveta...

Over and out.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Res, ker nimam časa se ubadati s prepričanci, ki mislijo, da so pojedli vso pamet tega sveta. Z malo žličko. Pametnejši odneha, saj veš.