Windows XP Home - težava z mrežo

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Zdravo,

Imam težavo z eno kišto, ki ima naložen omenjeni OS. Stvar je taka: ko se poskusim na katerikoli računalnik povezati preko \\ip_racunalnika\share dela brez težav, ko pa poskusim z \\ime_racunalnika\share pa nikakor ne gre.
Poskusil sem tudi dodati zapis v lmhosts.sam, a se ni obneslo. A je še kaka druga rešitev pred reinstallom?

Hvala in lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
ping ime_racunalnika dela ?
Kaki mrežni protokoli so enablani na mrežni kartici (v Properties...) ?
Firewall-i ?

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Pogruntal. Jebena Panda in njen firewall...komplet vse razen internet explorer je zablokirala, celo samo sebe! Najprej jamra, da se ne updata... potem izklopim požarni zid in glej ga zlomka... update dela, prav tako mreža.

Hvala vseeno obema, zvezdice so padle.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hm, nisem vedel da še kdo uporablja pando... nazadnje ko sem bral o njej, je bila popularnost na nivoju nortona
crazy1.gif

(btw, kako se kaj obnese zdaj? Očitno še kar probleme dela ali...?)

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Mah, tukaj je ena lokalna računalniška trgovina pred parimi leti kar nekako forsirala pando, čeprav ni bila ne najcenejša in ne najboljša v smislu zaščite. Zdaj je večina firm tu okoli nekako obstalo na tej pandi, čeprav mi je osebno ljubši kak avg ali nod32. Trgovine ni več, s preostanki pande pa se ukvarjam jaz.
Ugotavljam pa, da v zadnjem času kar nekaj težav okrog mreže povzročajo antivirusi - prednjačita predvsem panda in bitdefender. Pa bognedaj stavit najnovejše verzije pande na kako starejšo mašino (recimo dve leti ali več) - katastrofa. Imaš občutek, kot da se sploh nič ne premakne. Po navadi pomaga že, če izklopiš firewall, ki je očitno procesorsko silno požrešen.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Ja, saj. Meni je AVG padel v oči zato, ker je za domačo rabo zastonj, tako kot Avast. Komercialno sicer ne vem, kako je z Avastom, vendar AVG se dobi kar ugodno, licenca pa je za dve leti, ne samo za eno.