windows vista in menjava jezika

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Zanima me, če se da na kakršnkoli (po možnosti legalen) način spremenit jezik iz slovenščine v angleščino? ker drugač bom pop....

Fly

Guru
21. jul 2007
2.643
508
113
če imaš visto ultimate si lahko v sklopu windows update naložiš slovenski jezik

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
jest bi pa rad glih slo gor meu! A gre na visti home iz ang v slo menjat?
Pa še to: kako v internet eksplorerju spremeniš jezik: zdej mam gor švedščino rad bi pa ang ali celo slo?

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Gre le na ultimate. Glede IE, pa mislim, da se dobi language pack. Če ne na m$ strani, pa na torrentih!

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
jajca..pozabu da mam buznis verzijo.. tako bom lahko veselo živel naprej z upraviteljem opravil, poverjenicami in ostalimi idiotizmi slovenskega prevoda..
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.376
247
63
No lahko poskusiš tudi po tem postopku, ki sem ga nekje zasledil in si ga shranil:

Windows Vista Home Basic, Premium, Business

1. Izklopite UAC (User Account Control).
1.1. Pojdite v "StartRun" in napišite "msconfig" (brez narekovajev) ter pritisnite "Enter".
1.2. V novem oknu pojdite na zadnji zavihek "Tools", poiščite "Disable UAC" in kliknite "Launch". Počakajte par sekund in ponovno zaženite računalnik. Zdaj je UAC izklopljen.

2. Prijavite se z računom, ki ima administratorske privilegije (če imate samo en račun, uporabite le tega).

3. Namestite Vista Multilingual User Interface Language Pack Tools 2.5
LINK: http://depositfiles.com/files/3943909

4. Pojdite v "C:\Program Files(x86)\Vista.MUI.Installation.To
ols" in zaženite Windows Vista MUI Tools v2.55 X64 ali Windows Vista MUI Tools v2.55 X86 (32-bit), odvisno katero verzijo Viste imate.

5. Pri prvi metodi kliknite na gumb "Install" in pojdite v mapo "Microsoft.Windows.Vista.S
LO.LIPs" in izberite verzijo jezikovnega paketa za vašo Visto ter kliknite "Open".

6. Odprlo se vam bo okno, v katerem boste pokazali, kam se vam bo shranila vsebina jezikovnega paketa (.cab). Shranite to datoteko v "C:\MUI".

7. Ko bo program končal ekstrahiranje jezikovnega paketa, se vam bo odprlo novo okno, v katerem izberite datoteko, ki ste jo prej ekstrahirali in kliknite "Open".

8. Počakajte 5-20 minut (odvisno od moči računalnika) da se pokaže napis, da je bile namestitev paketa uspešna.

9. Ko bo namestitev jezikovnega paketa končana, si v glavnem oknu (kjer ste kliknili na gumb ?Install") pod napisom "Choose a display language" izberite " Slovenian" in kliknite na gumb "Apply".

10. Ponovno zaženite računalnik in vaša Vista bo v slovenskem jeziku.

ČE NA GUMB "APPLY" NE BOSTE MOGLI PRITISNITI...

1. Pojdite v "StartRun" in napišite "regedit" (brez narekovajev) ter pritisnite "OK".

2. V novem oknu pojdite v "HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMC
urrentControlSetControlM UIUILanguages" in če imate v tej mapi dve podmapi ("sl-SI" in "en-US" oz. v katerem jeziku je bila Vista na začetku), z desnim gumbom kliknite na mapo začetnega jezika in kliknite "Export" (to je za v primeru če vam jezik ne bo delal) in si shranite datoteko kamorkoli hočete.

3. Nato zbrišite mapi "en-US" (oz. mapo začetnega jezika) in "sl-SI".

4. Iz mape "Registry EntriesLanguage Switch" dodajte v register oba vnosa ("en-US" in "sl-SI").

5. Ponovno zaženite računalnik in vaša Vista bo v slovenskem jeziku.

Če gre tole na slo gre tudi na ang. Poskusi in poročaj.

LP

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
ravno ta postopek sem izvedel in rezultat je bil blue screen ob bootanju:) No, zadevo sem obnovil in raziskoval dalje. Našel sem zadevo ki se ji reče "vistalizator" in dejansko deluje! klik, tole snameš, in slediš navodilom. V 5 minutah imaš zamenjan jezik na katerikoli različici viste v katerikoli jezik (za katerega je na voljo uraden MS pack). Genialno.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst sem sledil prvim navodilom, vendar se mi je ustavlo pri 7točki.
hvala za tole tvoje, ob prvi priliki probam, bo lastnik zelo vesel:)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
evo jst sem tole probal na prednaloženi visti home edition, pa mi napiše, da ne morem, ker je že dosežen max limit za št. jezikov, ki jih lahko naložim:(

Jiggler

Pripravnik
22. jul 2007
637
1
18
To pa zato ker nisi prebral navodil
smirk-1.gif

Najprej si shrani language pack in pa tudi program ki ga dobiš na isti strani "Vistualizator" .

Zaženeš ta program in v njem nato izbereš language pack ki si ga shranil na disk.
Preverjeno deluje.

Ti si verjetno samo zagnal datoteko language packa, saj v tem primeru javi omenjeno napako...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
redface-1.gif

počas ti bom že kako pjačo dolžen
nahrung002.gif

bentiš, zgleda sem res mau prehitr prebrau stran.

HVALA