Windows server + remote desktop več uporabnikov

unkn0wn

Pripravnik
26. sep 2007
44
0
6
Zdravo

Potrebujem strežnik na katerem bo deloval nek software, katerega bi uporabljalo več uporabnikov iz različnih lokacij. Kaj potrebujem za to? Rečeno mi je bilo da potrebujem le Windows Server 2008 neko standard različico in takšno število CALov kot bo userjov povezanih naenkrat. Windows server inštaleram kot terminal server? ali je potrebno kako drugače?

Na serverju bojo cca 3uporabniki hkrati.

Kakšna konfiguracija mašine bo zadostvala?
4GB rama, 3,3GHZ intel duo core bo dovolj?

LP

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Na Windows Server 2003 se lahko kadarkoli povežejo 2 ali trije uporabniki (dva remote in lokalno, nekak takole, torej si ravno nekje na meji).

Za več je treba uporabiti Terminal Services , ki je isti šmorn* le cena je dost višja.

To govorim za 2003. V 2008 je 90% enako, le da zdaj nimam zraven, da bi preveril.

* Razlike:
- višja cena
- neki dodatni feature-ji, baje
- baje (tako piše v navodilih) treba programe po vklopu TS načina na novo instalirati, ker lahko ne delujejo. Sam sem probal in nisem nič na novo instaliral (MS ima manijo na reboote in reinstalle...
wink-1.gif
) pa so vsi programi še vedno lepo delali...

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
veliko cenejša in manj legalna (no ja...) verzija pa je navaden PC z WinXP in program xpunlimited .

Druga opcija pač

p.s.: program je že legalen, ni pa legalen tak način spremembe windowsev po njihove toa. dela pa vseeno
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
No pol obstaja tudi hek, da v XP odpraviš omejitev na enga aktivnega userja in se jih lahko preko Remote Desktop prijavi cel kup (ne vem kolko, če sploh je. omejitev).

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Res je, to smo celo naredili na kar nekih SP2. Z posodobitvijo na SP3 tisti "programčič" (mislil da je nek dll) ne dela več. Najbrž pa sicer že obstaja nova verzija hacka.

Xpunlimited je pač bolj elegantna in dražja rešitev

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz uporabljam tole: http://www.2x.com/applicationserver/

Publisha ti samo applikacije in deluje odlično. Free verzija dela do 3 cliente in universal printing ne dela, kar mam pa jaz zdaj problem in bo treba kupit licenco, katera je pa 700-800€ al neki tacga.
crazy1.gif

Win2k8 majo tudi možnost application serverje preko TS, vendar še ne poznam tega v praksi.

Ma kdo kako varianto kako nadomestim zgornji 2x software in publisham en app na win2k serverju, rabim pa tudi tiskanje seveda.... bi blo kolktrok normalno prek VPN?