Windows je začel zajebavat

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ponavadi imam en Windows inštaliran recimo eno leto, leto in pol nato se poslužim formata. Zdaj pa me je začel windows (xp) zajebavat že po parih mesecih. Navlake nimam veliko gor, po pr0n straneh se ne gibljem, crackov ne iščem, pa vseeno so me začeli zafrkavat programi - wmp, messenger, outlook ... Kar naenkrat. Virusa naj ne bi imel nobenega, adaware ne najde nobenih čudnih zadev, sicer pa tudi ne vem, kje bi jih lahko dobil. Pa vseeno, včeraj sem lahko uporabljal messenger in outlook normalno, danes se mi noben več noče odpret, oz. se naenkrat več ne odziva, ko ga odprem. Kaj ponavadi botruje takim zadevam? Edini možen razlog bi bil lahko, da imam vsak večer na disku nov film, torej zasedenost diska, a imam še vedno dovolj placa in dovolj rama. Čudne so mi te stvari.
confused-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
zakaj? ker adaware najde jebeštrga kej..bo treba po drugih posežt. sem napisal v drugih temah.

ajd

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Kako pa še skrbiš za sistem? Kaj defragmentiraš? Optimiziraš kaj registry in pagefile? Uporabljaš še sploh kak drug tool razen antivirusa?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kaj pa če je hardwerska napaka? Disk z bad sectorji, pregrevanje računalnika...?

Ker če nimaš virusa, potem po moje ti noben software nebi smel delat take štale.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Povsem možno, ker sem v bistvu iz 2h računalnikov sestavil enega.
grin1.gif

Sicer pa čudno, ker je prej delovalo vse v redu. No, saj sedaj tudi, nimam pojma, kaj ga je to zjutraj fpelo.
crazy1.gif

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Tipičen enoletni format je zaradi razpadanja registra. V praksi se v enem letu nabere v njem veliko lukenj od raznih prejšnjih inštalacij ipd. Dober registry optimization tool reši te probleme do neke mere. Probaj system mechanic ali pa advanced system optimizer.

Moj prejšnji računalnik je delal čisto normalno s tri leta staro inštalacijo, vsemi posodobitvami in rednim vzdrževanjem.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Pa ne vem še, zakaj mi torrenti tako počasi vleče. uTorrent mi je nehal delovati (enostavno se ni več zagnal
crazy1.gif

Na tem mestu bi še vprašal, ali je pri torrentih dovolj, da zraven sharaš file, ki ga downloadaš (s primerno hitrostjo) ali je bolje, da sharam vse fajle, ki sem jih že potegnil??

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
preveč drk materiala, pa se vmes prikrade kuga
wink-1.gif
ko bos starejsi ti bo ze lazje.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
A je možno, da ti nekaj zapira porte?? Namreč zelo čudno mi je, da na routerju odprem porte, shranim, rebootam, testiram in porti so odprti, čez par minut pa že javi, da so porti zaprti.
crazy1.gif

Podobne teme