Windows 7 x64 - inštalacijski problem

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Ko sem Win7 x64 nalagal na laptopa je šlo vse kot po maslu in do zdaj nobenih problemov. Leti, kot sneta sekira.

Problem pa zdaj nastaja, ko želim Win7 naložit še na stacionarnega. DVD z Win7 prepozna, začne kopiranje potrebnih datotek, zaganjati se prične Win7. Od tukaj dalje pa se ne premakne nikamor. Na zaslonu se mi prikaže tisto modro ozadje z listjem in ptički ampak inštalacijsko okno se ne prikaže.

Zdaj pa jaz nevem, če sem preveč nestrpn in premalo časa počakam al se proces ustavi. Čakal sem ene 2-3 minute pa se ni nič zgodilo. Kaže mi ozadje in to je to.

Ker pa imam v kompu dva različna diska (IDE in SATA) sem že pri inštaliciji Viste mel probleme, ker ni vredu zaznavalo diskov. Zato sem tudi zdaj pri Win7 odklapljal diska, ampak vedno pride samo do modrega ozadja in se potem ne premakne.

Ima kdo kaki uporabni nasvet?

Sem mogoče jaz prehiter in premalo časa počakam?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Občasno je potrebno čakati tudi več kot 20min, da se začne kaj dogajati. Bodi potrpežljiv.

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Občasno je potrebno čakati tudi več kot 20min, da se začne kaj dogajati. Bodi potrpežljiv.

No, to ravno ne drži
rolleyes-1.gif
. To je meni pomagalo, imam pa ATI HD4870 grafiko..Nekaj z drajverji ga matra očitno..

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Seveda drži. Malo pobrskaj po spletu. Čisto odvisno od konfiguracije sistema. Nekateri čakajo manj kot minuto, drugi par minut, so pa primeri, ko so čakali tudi 20+ min, da je inštalacija stekla

eCoyote

Pripravnik
21. apr 2009
500
0
16
Fun4Days.Com
OK, ne bom trdil, ker pri teh kištah se res vse živo dogaja. Pri meni tudi po 1h ni steklo naprej.. Rešil sem z low resolution zagonom..

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Nisi poterpezljiv! men je 2x po 15min tak zastekal! Tudi pri namescanju viste!

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Hm,jaz sem imel problem ko sem parkrat nalagal Visto.Sem tud precej dolg čakal ko je prišlo v to grafiko za setup pol pa nikamor več ene 5 minut. Pol je pa šlo naprej.Šele kasnej mi je eden reku kaj je in je bilo res to.Namreč v biosu sem imel omogočen disketnik v kišti novejši ga pa seveda ni bilo not in ga je očitno preverjal tolk časa. Ko sem izklopil(disable) to mi je začel ko sem ponovno instaliral takrat še Visto gladko steklo naprej.Prej ko sem imel Xp tega ni zaznalo in mi je gladko instaliralo v Visti se je pa zalomilo pri temu.Morda so pri tebi slične težave?
Lp

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Bom jutri sprobal vse možnosti in poročam kak se bo stvar odvijala. Hvala za odgovore.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ti imaš HP prenosnik, je tako?

No, meni je na HP-ju delal Windows 7 super, delal je hitreje kot XP in nekaj dni sem bil res zelo zadovoljen. Potem sem pa ugotovil, da mi ne delata niti wireless niti bluetooth, nikakor nisem mogel vzpostaviti HP Wireless Assistant, zato sem z žalostjo prešaltal nazaj na XP.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Jaz mam zaj mojega laptopa 2 mesca in je v uporabi 6-8 ur dnevno in dela brez vsakega problema. Res pa je, da mam licenčne winse iz faxa.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Očitno je res floopy zajebaval ja. Sem ga zaj disejblal in se je inštalacija takoj zagnala.

mb85

Zelenc'
12. avg 2009
16
0
1
Zdravo!

Imam sledeči problem pri inštalaciji windows 7 pro (so iz MSDNA) - vseeno x64 al x86. Inštalacija poteka normalno do točke, ko pride do zaključka. Sistem se reboota kot se mora in potem bi se moralo pojavit okno "Setup is preparing your computer for first use". Meni se ne pojavi, ampak kot da bi vse skup zamrznilo (temna slika, nič ne piše). Počakam par minut in nič. Za lažje razumevanje, če grete pod ta LINK pridem do 15. točke brez problema. Je mogoče potrebno več minut počakat?

Imam grafično ATI radeon hd 4670. Je mogoče v tem problem oziroma je kaka finta tukaj?

Hvala za pomoč,

lp

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Tudi jaz imam to kartico, pa ni bilo nobenega problema. Ali računalnik kaže kako aktivnost med to temo? Če blinka lučka od diska, bi počakal.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Malo sem prebiral po tujih forumih in je ta tema po zadnjem rebootu kar pogosta. Našel sem tri rešitve:

1. najnovejši BIOS na plato in nastavitev na default
2. po rebootu stisni F8 in iz safe nastavitev izberi Enable VGA mode
3. pri instalaciji pusti v računalu samo eno palčko RAM-a

Navadno je ena od teh rešitev pomagala. Poročaj!

mb85

Zelenc'
12. avg 2009
16
0
1
Sorry, da pišem malo pozno.

1. BIOS update ni pomagal
2. rešitev: Mislim, da tukaj tiči problem. Nisem še probal, ker sem dal zaradi določenih razlogov nazaj gor XP sp3. Jih dam nazaj gor, inštaliram driverje za to grafo, ko se reboota, se po winxp splashu pojavi črn ekran (monitor ne zazna signala). Dam restart, F8, izberem enable vga mode, pride normalno v windowse. Probam dat na high resolucijo, se pojavi spet črni ekran. Zakaj sklepam, da je tak tudi pri inštalaciji win7? tam se že sami naložijo driverji in ne pride do zaključka inštalacije v samih windowsih. Mater zdaj pa sem izumo toplo vodo. Problem je, da ne vem kak rešit to zadevo z driverji in high resolution. Nekaj sem bral na forumih, ampak nič ni pomagalo. A lani, ko sem kupil comp pa nisem imel teh problemov.
rolleyes-1.gif

nekako v tem stilu je problem, kot jih opisujejo tukaj: LINK

princip

Pripravnik
20. avg 2007
113
0
16
Lj
Imel sem isti problem kot mb85. Po ne vem koliko urah zajebancije, sem probal rešitev pod točko tri, ki jo je navedel bizi in inštalacija je stekla naprej.
cheer.gif

Bizi hvala za rešitev
aplauz.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Po instalaciji pa si dal nazaj not? In je delalo?
Probal kaki memtest (Windows ima vgrajege enga, med drugimi) ?

princip

Pripravnik
20. avg 2007
113
0
16
Lj
Po inštalaciji sem ugasnil komp, dal nazaj not in je normalno zalaufalo.
Nič nisem še probaval, ker se še zajebavam z gonilniki za wlan.