Win XP se je instaliral na E:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kupil sem nov disk za laptop in inštaliral Winse, ki so se instalirali na E: namesto na C:, kot C: pa mi je določil čitalec kartic.

Najprej sem mislil, da bo vse v redu, pa bo pač E: sistemski, ampak imam probleme s cel kup programov, javljajo kar ''system disk missing'' in podobne fore, Adobe Flash sploh instalirat nisem mogel, ker ni sistemski disk C...

Torej bo treba še enkrat inštalirat, samo bo sigurno spet enaka situacija. Torej se da kak določit med instalacijo Winsov, da mora biti sistemski disk C:? Kak switch ali kaj takega? Sumim sicer, da so za situacijo krivi gonilniki za SATA, ker sem slipstreamal gonilnike na CD od Winsov, ti pa naredijo virtualni disketnik (ki se očitno nastavi na C:).

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Da, tale zadeva z USB readerji mi gre zelo na k...

V biosu izklopi USB devices ... ter še enkrat inštaliraj

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Ko nalagaš windowse, te vpraša na kateri disk želiš inštalirat (pred formatiranjem). Najbolje je, da kar pobrišeš vse particije, kjer nimaš pomembnih podatkov in nato narediš novo parcitijo in bo zagotovo C.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Pod integrated peripherals? Al pa kjer koli kar koli v zvezi z disable USB?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik matejdro pravi:
Ko nalagaš windowse, te vpraša na kateri disk želiš inštalirat (pred formatiranjem). Najbolje je, da kar pobrišeš vse particije, kjer nimaš pomembnih podatkov in nato narediš novo parcitijo in bo zagotovo C.

Naredil sem novo particijo, ker je disk nov. Nisem pa pogledal če piše pred njim C: ali kaj drugega. Ampak če mi bo napisalo E: D: ali karkoli že, potem kolikor vem ni možnosti spreminjanja.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ko instaliraš te idiotske programe vstavi neki medij v C: enoto, da naserje svoje sranje gor, po instalaciji pa lahko odstraniš.

Alternativno preimenuj C: v recimo X:,
pol pa dodeli C: sistemski particiji (ali kaki podmapi; toliko da lahko programi serjejo gor, recimo e:\sranje)

(preimenuj C: , to se naredi z diskmgmt.msc)
MD E:\SRANJE
SUBST E: E:\SRANJE

Nazadnje urejeno:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sem probal vse to, dal USB ključ na C:, pa vseeno nekateri programi zgleda avtomatsko poiščejo kakšne win dll fajle na c: in potem težijo z nekimi error okni. Če nekateri celo napišejo, če se naj instalirajo na c:\program files, a c: ni dodeljen ničemur
tongue-1.gif
Jaki programerji...

Itak bo treba vse na novo dat gor, ker mi gre na živce, da je E sistemski in potem klikam na C: avtomatsko... Sej ni blem vse na novo gor dat, samo da ne bo spet isto sranje po instalaciji oz. da ne bom mogel izbrat C:

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Evo sem uspel zrihtat - sistemski disk sem dal na C: in sem potem pri novem setupu winsov imel C: kot particijo, ki sem jo potem samo sformatiral in je zdaj C:

Aja ko sem dal na C: sem probal, če se bodo winsi sploh zagnali in je prišlo do namizja, potem pa gotovo, niti ctrl-alt-delete ni prijelo.

Hvala vsem za pomoč!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.787
113
pri taščici
Nekaj podobnega tudi mene čaka. Samo da imam jaz na PC H: primarni disk???
Študiram da bi pred sesutjem enostavno card reader odklopil iz MB