Win 8: deljenje internetne povezave

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Torej, stacionarni računalnik je prek WLAN-a povezan na router. Nanj bi rad preko UTPja povezal drug računalnik. Torej, internetno povezavo bi rad delil preko etherneta, pri čemer mora stacionarc seveda dodelit IP (DHCP). Težava je v tem, da mi to ne uspe ... poizkusil sem z "bridge connection", ampak potem ne dela nič (tudi net na stacionarcu crkne). Je komu jasno, kako to skonfigurirat? Na linuxu/OS X rešim to v 3 min, tukaj pa ...
bonk.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
ICS ne dela? Vsekakor na WiFi vklopi deljenje internetne povezave, LAN kartica mora imeti drugačen subnet kot WiFi. Vklopi se ruting, PC ima gateway na WiFi, drug PC pa na LAN karti. DNS na delilcu je na internetu ali ruterju, na gostih je DNS ruter ali LAN karta gostitelja. Klasičen NAT.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Eh, zapisal sem neumnost. Prek UTPja je povezan POS terminal, ICS odpade. WiFi ima vklopljeno deljenje povezave. Kje vključiš routing? DNS je na routerju, to ni problem (če vključim bridge connection ne morem pingat ničesar).

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Ti sedaj POS dela za routerjem ?
Včasih vem, da je moral biti priključen direkt na linijo oziroma je bila čarovnija z porti.