WIN 8.1 in certifikati

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Na eni mašini z WIN 8.1 nikakor ne morem do klika. Ko bi brskalnik moral prikazati okno za izbor certifikata, tega ne prikaže, samo da strani ni možno prikazati. Sem že izvozil in ponovno uvozil cert, probal v IE 11, FF, Chrome, povsod isto. Tudi korensko potrdilo NLB je instalirano...Kot da certifikatne shrambe sploh ne vidi
frown-1.gif

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Probaj v compatibility mode za IE10 ali kaj še starejšega. Do teh nastavitev prideš preko desktop verzije, ko pa tam nastaviš da klik vedno avtomatsko odpre v compatibility pa to velja tudi v Modern UI modu.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Preveri, če je tvoj certifikat med osebnimi in korenski med korenskimi ter veljavnost certifikata. FF pa ima svoj certificate store, tako da moreš posebaj uvozit v FF, če ga želiš uporabljat tam.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Poženi ukaz mmc, ko se ti odpre konzola, pojdi na File Add snap-in in izberi Certifikate. Potem poglej, če je s certifikati vse v redu. Na Win 8.1 jih brez problema uporabljam v vseh treh brskalnikih.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Ziher, ker sem cert izvozil in ga uvozil na drugo mašino in tam dela bp.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Preveril in vse je bp, samo brskalniki nočejo delati z njim.
frown-1.gif
. Probal tudi na edavke in zadeva je ista...sploh ne odpre možnosti izbire certa.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik asko pravi:
frown-1.gif
. Probal tudi na edavke in zadeva je ista...sploh ne odpre možnosti izbire certa.

Meni je isto začelo zajebavati pred cca 14. dnevi na Win 8.1. Imam Sigen-ca in Abanet ga ne zazna VEČ. Pred tem je vse delalo. Cert sem na novo namestil, probal z FF, IE in Chrom-om. Nič. Izklopil protivirusni program (Avast) in še tistega od samih Windowsov.Ne dela niti pod drugim uporabniškim računom. Nič ne pomaga.
Očitna neka posodobitev OS, samo se mi je obnovitev sesula ...
V službi z istimi certom (na Win 7) dela.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
seveda se izvozil skupaj z zasebnim ključem (pfx datoteka), če se lahko na drugi mašino to uvozil in dela bo,

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Citat:
Uporabnik asko pravi:
frown-1.gif

Meni je isto začelo zajebavati pred cca 14. dnevi na Win 8.1. Imam Sigen-ca in Abanet ga ne zazna VEČ. Pred tem je vse delalo. Cert sem na novo namestil, probal z FF, IE in Chrom-om. Nič. Izklopil protivirusni program (Avast) in še tistega od samih Windowsov.Ne dela niti pod drugim uporabniškim računom. Nič ne pomaga.
Očitna neka posodobitev OS, samo se mi je obnovitev sesula ...
V službi z istimi certom (na Win 7) dela.

Evo rešitve oz vzrok. Nameščen sem imel "parental control" program Qustodio (drugače zelo obetavna zadeva če te zanima kaj kdo počne s računalnikom). Zadeva je blokirala dostop do spletne banke (certifikat ni bil posredovan strežniku). Tudi za uporabniške račune, ki niso bili pod nadzorom...